20.11.2009. / 14:36

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Još dva mjeseca iza rešetaka: Produljen pritvor šefovima Podravke

Sudac je odluku donio nakon što je prijepodne na ročištu saslušao argumente USKOK-a za zadržavanje osumnjičenih u istražnom zatvoru i branitelje osumnjičenih koji tvrde da za to nema potrebe i da nema opasnosti

Darko Marinac na Županijskom sudu u ZagrebuDarko Marinac na Županijskom sudu u ZagrebuNa Županijskom sudu u Zagrebu istražni sudac Krešimir Devčić produžio je šestorici menadžera optuženih za malverzacije u Podravki istražni zatvor na još dva mjeseca.

Osumnjičeni, koji su već mjesec dana iza rešetaka, imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Sudac je odluku donio nakon što je prijepodne na ročištu saslušao argumente USKOK-a za zadržavanje osumnjičenih u istražnom zatvoru i branitelje osumnjičenih koji tvrde da za to nema potrebe i da nema opasnosti.

Baranitelj najavio žalbe

Branitelj prije dva dana opozvanog predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka, odvjetnik Mate Matić odmah je najavio žalbu na odluku o dvomjesečnom istražnom zatvoru.

Ocijenio je kako je cijeli proces počeo iz političkih razloga, a argument za to nalazi u činjenici da su uhićena trojica članova Uprave koji pripadaju jednoj političkoj stranci, dok su druga dvojica iz druge političke opcije ostali na slobode.

"To nije dobro za hrvatsko pravosuđe i uzalud se trudi Hrvatska svijetu pokazati da smo pravna država jer to s tim nema veze", rekao je Matić, dodavši da su branitelji sudu nudili jamčevinu i mjere kućnog pritvora te neke druge prijedloge, no sudac ništa nije uvažio.

Ponovio je tvrdnju da nakon smijene osumnjičenih članova Uprave više ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, kao što je zaključio sudac Devčić.

Sumnjiče se za malverzaciju dionicama

Branitelj osumnjičenog bivšeg člana Uprave Josipa Pavlovića, odvjetnik Rajko Mlinarić također je najavio žalbu i ustvrdio da je u slučaju Podravka politika odigrala svoje.

Uz Šestaka i Pavlovića, USKOK vodi istragu i protiv bivšeg predsjednika Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darka Marinca, bivšeg člana Uprave Saše Romce, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića.

Njih se sumnjiči da su malverzacijama s dionicama koprivničke tvrtke Podravku oštetili za oko 250 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika