20.11.2009. / 17:59

Autor: Martina Čizmić

Razdor u Kremlju: Medvedev otpustio Putinovog savjetnika za medije

Agencija Interfax donosi izjavu neimenovanog izvora u vladi koji tvrdi da je Lesin otpušten jer se nije slagao sa pravilima i etičkim principima društvenog rada

Dmitrij Medvedev i Vladimir PutinDmitrij Medvedev i Vladimir PutinRuski predsjednik Dmitrij Medvedev svojim je posljednjim potezom pokazao da utjecaj bivšeg predsjednika, a sadašnjeg premijera Vladimira Putina nad njim sve više slabi.

Naime, Medvedev je zbog navodne zlouporabe položaja smijenio savjetnika za pitanja medija Mihaila Lesina, jedong od najviših dužnosnika administracije, koji je od 2004. godine bio savjetnik Putinu.

U kratkom priopćenju iz Kremlja navedeno je samo kako je Lesin razriješen dužnosti na vlastiti zahtjev.

Što stoji iza smjene?

No, agencija Interfax donosi izjavu neimenovanog izvora u vladi koji tvrdi da je Lesin otpušten jer se nije slagao sa pravilima i etičkim principima društvenog rada.

"Umiješao se u poslove koji nemaju veze sa njegovim službenim dužnostima", rekao je izvor.

Podsjetimo, Medvedev je na čelo Rusije došao prije 18 mjeseci i do sada gotovo nije mijenjao ljude koje je naslijedio od Putina. Analitičari su takav potez protumačili kao vladavinu Putina iz sjene, a neki su bili uvjereni kako će se Putin vratiti na predsjedničko mjesto 2012.

No, u posljednje vrijeme Medvedev sve češće kritizira Putina, najčešće ne izravno: U posljednjem obraćanju naciji, Medvedev je pozvao na hitne političke i ekonomske reforme, što su mnogi protumačili kao izravnu kritiku Putinu.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
15/5/09

Fidelito, 20.11.09. 23:25

Kremlju, pogledajte naslov


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika