20.11.2009. / 19:47

Autor: Totalsport

Henry: Ponavljanje utakmice bilo bi pošteno

Logično je da se ne stišava buka nakon uzvratnog dokvalifikacijskog ogleda za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine između Francuske i Irske

Thierry HenryThierry HenryLogično je da se ne stišava buka nakon uzvratnog dokvalifikacijskog ogleda za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine između Francuske i Irske.

Ukupni pobjednik je odlučen u produžecima ogleda odigranog u Parizu, a svemu je prethodilo prvo zaleđe Thierryja Henryja, pa potom dvostruko igranje rukom istog igrača, te naposljetku pogodak Williama Gallasa, koji je aktualne doprvake svijeta promovirao u učesnika narednog Svjetskog prvenstva.

Nakon same utakmice, gdje je tek hladno i grubo komentirao događanja s ogleda, opet se oglasio glavni negativac Henry.

- Rekao sam odmah nakon utakmice, a ponovit ću još jednom. Istina je da sam igrao rukom, pa svi su to vidjeli, no nisam sudac da dosuđujem što se dogodilo - rekao je Henry, ali i nastavio:

- Ja nemam mogućnosti vratiti trenutak natrag, pa potom drugačije reagirati. Napravio sam instiktivni potez, dodirnuo sam loptu rukom. Nisam prevarant, niti varalica. Lopta je strahovito brzo došla do mene i bila je to reakcija u jednoj mili-sekundi.

Henry je ponudio "oprost", makar mu je jasno da se to neće dogoditi. U petak je, uostalom, FIFA i službeno odbila zahtjeve Iraca da se utakmica ponovi:

- Bilo bi najpoštenije da se utakmica ponovi.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika