21.11.2009. / 09:28

Autor: Boris Bilas

Todorić: Apsolutno mi je nevažno tko će biti idući predsjednik

Netočno je, kaže u ovom razgovoru Todorić, da je kompanija dužna dobavljačima 7 milijardi kuna. Obveze kompanije iznose 5, a ne 7 milijardi kuna

Ivica TodorićIvica Todorić"Gotovo ni iz čega napravio sam najjaču kompaniju u regiji", Ivica Todorić, predsjednik uprave koncerna Agrokor, koji je, interesantno, dao intervjue za suboznja izdanja dva najveća hrvatska dnevnika.

Prvi čovjek Agrokora tako u razgovoru za Večernji list tvrdi kako ne sudjeluje u kampanji predsjedničkog kandidata Milana Bandića te da će zagrebački gradonačelnik morati platiti jabuke i sokove kupljene od njegove tvrtke.

Bandić mora platiti jabuke

"Bandić me nazvao i pitao može li u nas naručiti jabuke za izbornu kampanju. Jabuke smo isporučili, ali smo uz njih ispostavili fakturu i platili porez", tvrdi Todorić te dodaje kako je Bandić naručio i sokove za 130 tisuća kuna, koje će kao i voće morati platiti.

"Ali, molim vas, zašto bi Agrokoru bilo važno tko će biti idući predsjednik", pita se Ivica Todorić te dodaje kako je predsjednika Mesića u posljednjih deset godina susreo samo dva puta.

"Napravili smo čudo. Izišli smo iz blata i postali najveći u regiji. No nije me nazvao nitko iz Vlade, ni iz ministarstava, ni iz Ureda predsjednika i rekao - čestitam! A svi mi živimo u prvom redu od toga koliko će biti uspješna nacionalna ekonomija, koliko ćemo biti konkurentni i sposobni za razvitak", kaže Todorić o uspjehu svoje kompanije te dodaje je velika stvar stvoriti kompaniju koja se može suprotstaviti jednom Nestleu i Unileveru.

Dug nije došao na naplatu

Netočno je, kaže u ovom razgovoru Todorić, da je kompanija dužna dobavljačima 7 milijardi kuna. Obveze kompanije iznose 5, a ne 7 milijardi kuna.

"No, treba istaknuti da nije riječ o dospjelom dugu. Taj dug još nije došao na naplatu. Kad Kraš nama pošalje fakturu, mi je moramo platiti za 60 dana", kaže vlasnik i predsjednik Agrokora u razgovoru za Večernji.

Agrokor je od lani, s prihodom većim od 3,8 milijardi eura, najveća tvrtka u regiji, pretekao je tradicionalno vodeće naftne kompanije, a ove krizne godine samo je učvrstio svoje prvo mjesto. Naftašima je išlo lošije, a Agrokoru još bolje nego lani.

Prihod Akrokora 28 5 veći nego Inin

"Agrokor investira u hrvatske kompanije posljednjih 20 godina, one su danas moćne. Lani smo se popeli na vrh, ali ove godine tu smo poziciju učvrstili. U devet mjeseci ove godine naš je ukupni prihod 28 posto veći nego Inin, a lani je bio 1,88 posto veći. Stvorili smo nevjerojatnu vrijednost za dioničare, za zaposlenike i za državu i sredine u kojima radimo. Agrokor ima oko 39 tisuća zaposlenih. Zbog trgovine mnoge su proizvodnje na nas vezane, mnoge proizvodnje ugovaramo i imamo velik utjecaj na hrvatsku ekonomiju" reako je Todorić za Jutarnji list za koji tvrdi da je Konzum stvorio objektivnu šansu da postane najveći lanac odavde do Kine.

„Moraš znati što hoćeš, imati viziju i strategiju, znati što i zašto ulažeš. Drugo, moraš razumjeti gdje ulažeš. Mi smo ulagali na malim tržištima gdje je bilo relativno teško i bili smo svjesni da moramo raditi barem dva puta više i bolje nego drugi. U 36 godina nikad nisam bio na godišnjem odmoru, non-stop radim", tvrdi Ivica Todorić koji tvrdi kako u njegovoj kompaniji trenutno ima pedesetak ljudi koji bi mogli biti ministri i da je " njihova je stručnost i sposobnost pridonijela uspjehu kompanije".

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika