21.11.2009. / 11:27

Autor: Boris Bilas

Jurčić: Dokaže li istraga da su oštetili Podravku, tužit ćemo uhićene menadžere

Da bi došao do pravih podataka o poslovanju Podravke i o aferi Spice, Jurčić će ovlastiti nezavisnu revizorsku kuću, a obavit će razgovore i s dosadašnjim revizorima - tvrtkom Deloitte&Touch.

Ljubo JurčićLjubo JurčićNadzorni odbor Podravke pokrenut će tužbu protiv uhićenih članova uprave te tvrtke ako se pokaže da su sklapali štetne ugovore. Jutarnjem listu je to potvrdio predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić, koji napominje da traju interne istrage o mogućim štetama nastalim operacijom Spice.

Ljubo Jurčić je naveo kako će ta kompanija, potvrdi li istraga da je Podravka izgubila 310 milijuna kuna i da su uhićeni članovi Uprave sklapali štetne ugovore, podići tužbu protiv odgovornih. Osim što po poslovanju Podravke trenutno češljaju državne institucije, provode se i interne istrage.

Revizija kredita s OTP bankom

"Ako interne i eksterne istrage pokažu da je Podravki počinjena šteta, članovima Uprave koji su odgovorni bit će uručen izvanredni otkaz bez otpremnine, a protiv njih ćemo pokrenuti i tužbu", rekao je Jurčić za Jutarnji list te je dodao kako će, da bi došao do pravih podataka o poslovanju Podravke i o aferi Spice, ovlastiti nezavisnu revizorsku kuću, a obavit će razgovore i s dosadašnjim revizorima - tvrtkom Deloitte&Touch.

Predmet interne revizije bit će kredit mađarske OTP banke kojom je u cijelosti isplaćen prethodni kreditor Merrill Lynchu preko kojeg je ostvarena kupnja dionica Podravke.

Zanimljivo je da u dokumentima tvrtke, za sada, nema ni jednog dokaza da je depozit od 47 milijuna kuna u OTP banci doista vlasništvo Podravke. Druga točka revizije bit će kupnja brenda Mirne Rovinj, koja je po mišljenju Ljube Jurčića problematična s aspekta 'nejasnih i netransparentnih odnosa' između Podravke i Mirne, piše Jutarnji list.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
28/2/08

lepiaf, 21.11.09. 11:51

a ja mislio da su zato i uhiceni


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika