21.11.2009. / 18:12

Autor: Totalsport

Kranjčar: Često sanjam igranje nogometa!

Hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar (25) bio je glavna tema Hotspur magazina, mjesečne revije londonskog Tottenhama

Niko KranjčarNiko KranjčarHrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar (25) bio je glavna tema Hotspur magazina, mjesečne revije londonskog Tottenhama.

U velikom intervjuu preko pet stranica hrvatski je veznjak govorio o vlastitim nogometnim korijenima i opsesiji igrom od koje zarađuje za život.

- Nikad nisam niti najmanje sumnjao da ću realizirati vlastite ambicije, no najveći utjecaj na moj nogometni razvoj morala je imati činjenica što je moj otac bio vrhunski europski nogometaš. On me osobno nikad nije tjerao igrati nogomet, no bilo mi je doista jako teško ostati nezainteresiran za igru u takvim okolnostima. Imao sam sreće da sam mogao učiti neposredno od velikih igrača, premda sam bio samo klinac koji je stajao i gledao uz aut-liniju. Siguran sam danas da me to odredilo - izjavio je Niko, misleći na vrijeme kad je njegov otac igrao u bečkom Rapidu.

Na pitanje doživljava li nogomet kao stresnu profesiju, Kranjčar odrješito niječe:

- Ne, nikada. Nogomet je užitak, ne glavobolja. Za mene je nogomet uvijek bio odmak i opuštanje od stresova koje nosi život sam. Mislim da se svi mi koji se nogometom bavimo profesionalno možemo smatrati sretnicima. Većina nogometaša jednostavno voli igru i obožava igrati nogomet; ne mogu razumjeti one koji u tome ne uživaju jer igra meni jednostavno predstavlja užitak.

- Naravno da je pritisak pobjede uvijek prisutan, no mi volimo i poštujemo igru također iz razloga zadovoljstva koje nam ona pruža, ponekad, rekao bih, čak i neovisno od rezultata. Nogometaš koji ne voli nogomet ne bi ga trebao niti igrati. Ja doista ne mogu zamisliti bolje sredstvo rasterećenja i ispuha od nogometa. Sretan sam zbog toga.

- Nogomet je zarobio moj život - nastavio je filozofski Kranjčar:

- Ponekad mi se čini da o njemu mislim 24 sata dnevno, praktički u svakom trenutku kad imam priliku razmisliti o prethodnom ili o budućem suparniku. Vjerujem da sam kreativan i instinktivan igrač, no uživljavam se u utakmicu i novog suparnika svaki put.

- Ne bih rekao da je to postala rutina, no uvijek si ostavljam vremena razmišljati, planirati i vizualizirati što bi se sve moglo događati u dvoboju koji mi slijedi. Često također zamišljam što bih i kako volio da se dogodi tijekom igre.

- Opet, često me nogomet zatekne sasvim spontano; često sanjam o njemu. Kažem to suigračima pa mi se smiju, no znam da mnogi od nas sanjaju o nogometu jer i mi smo samo ljudi: sanjamo o našoj profesiji.

- Ponekad sanjam kako dodajem loptu ili kako uklizavam. Događalo se i da sanjam kako po utakmici zabijam 15 golova! Taj se san još nije ostvario, no obzirom na našu recentnu ubojitost u napadu nikad ne znate, he, he...

Kad je u pitanju činjenica da ova Tottenhamova momčad lako pronalazi put do mreže, Kranjčar kaže:

- Lakše je kada igrate u momčadi koja zabija golove. To je dobar pokazatelj naše istinske snage, jer pronaći put lopti do mreže često je ona bitna sastavnica koja razlikuje dobru od ne tako dobrih momčadi.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika