22.11.2009. / 12:22

Autor: Nacionalova redakcija

Promjene u HSS-u: Pankretić uz Jambinu pomoć smjenjuje Friščića

Stranački kuloari bruje o tome da dio čelnika stranke radi na tome da novi predsjednik HSS-a postane Božidar Pankretić, a oni očekuju da se Friščić pritisnut aferom Podravka, kao i neformalnim dogovorom kojeg ima s dijelom čelnika HSS-a sam povuče

Božidar PankretićBožidar PankretićIzvještajna skupština HSS-a koja će se održati u prosincu mogla bi se pretvoriti u izbornu skupštinu na kojoj bi Božidar Panketić trebao zamijeniti Josipa Frišćića sa čelne pozicije u stranci, doznaje Novi list.

Izbori u županijskim organizacijama HSS-a, koji su u tijeku, odredit će tko će tom strankom vladati nakon što aktualni predsjednik Josip Friščić ode s te pozicije, a što bi se moglo dogoditi već u prosincu ove godine. Zasad je određeno da se u prosincu održi samo izvještajna skupština, ali se u stranačkim kuloarima naveliko priča da bi se ona mogla pretvoriti u izbornu.

Friščić pritisnut aferom Podravka

Stranački kuloari bruje o tome da dio čelnika stranke radi na tome da novi predsjednik HSS-a postane Božidar Pankretić, a oni očekuju da se Friščić pritisnut aferom Podravka, kao i neformalnim dogovorom kojeg ima s dijelom čelnika HSS-a sam povuče.

Sve ovo ne dovodi izravno u pitanje postojeću koaliciju s HDZ-om. Čini se da je Pankretićeva struja u HSS-u pronašla velikog saveznika u 'vladaru neretvanske doline' Stipi Gabriću Jambu koji već, navodno, otvoreno priča da će on i Pankretić smijeniti Friščića.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
31/7/09

Seaman, 22.11.09. 13:31

Tko god vodio HSS, ta je stranka odavno izgubila programski kompas, jedini orijentir je ulagivanje izbornoj bazi tj."selakima"...otuda i koaliranje s crnim vragom samo da je biti "bliže oltaru" ne bi li se ušićarili veći poticaji...bez ideje za razvoj i unapređenje poljoprivrede.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika