23.11.2009. / 07:23

Autor: Hina

Mesić: 'Bilo bi dobro da je Boris Tadić došao u Vukovar'

Mesić je izrazio nadu da će se cijela regija jugoistočne Europe boriti za europske standarde i isključiti rat kao političko sredstvo, uz konstruktivnu politiku i opredjeljenost za Europu

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da bi i on i građani Hrvatske pozdravili dolazak predsjednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar u znak sjećanja na zločine počinjene u tom gradu, prenijela je u nedjelju Radio-televizija Vojvodine.

"Bilo bi dobro da je došao, ja bih to pozdravio, ali bi to pozdravili i svi građani Hrvatske. To bi bio jednostavno dokaz da se zločin u Vukovaru nije smio dogoditi i da otvaramo novu knjigu naših odnosa", rekao je Mesić u izjavi toj televiziji.

Predsjednik Hrvatske je kazao da mu nisu jasni razlozi zbog kojih se ne dozvoljava postavljanje spomen-ploče u Stajićevu i Begejcima kod Zrenjanina, na mjestu gdje su nekada bili logori u kojima su zatočeni Hrvati.

Također je izrazio čuđenje što ljudi koji su tamo bili u zarobljeništvu ne mogu doći i posjetiti mjesto gdje su bili zatočeni i gdje su ubijeni njihovi prijatelji.

Mesić je izrazio nadu da će se cijela regija jugoistočne Europe boriti za europske standarde i isključiti rat kao političko sredstvo, uz konstruktivnu politiku i opredjeljenost za Europu.

"Ali prije svega treba isključiti imperijalne interese iz nekih glava, onih koji i dalje misle da se granice mogu mijenjati. Arhitektura naših prostora je završena", istaknuo je predsjednik Mesić za RTV Vojvodine.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 23.11.09. 08:37

nisu svi veleizdajnici kao ti....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika