23.11.2009. / 11:40

Autor: Boris Bilas

Suđenje Mirjani Pukanić: Sarnavka i dobavljač 'robe' izbjegli svjedočenje

Državno odvjetništvo smatra da je iznijelo dovoljno dokaza da se Mirjanu Pukanić proglasi krivom za posjedovanje droge, dok je braniteljica zatražila oslobađajuću presudu jer, iako je Mirjana Pukanić priznala korištenje droge, optužba nije dokazala da je sporan kokain pripadao baš Mirjani Pukanić

Mirjana Pukanić (lijevo) s odvjetnicom Višnjom Drenški LasanMirjana Pukanić (lijevo) s odvjetnicom Višnjom Drenški LasanNa Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Mirjani Pukanić optuženoj za posjedovanje 15 grama kokaina.

Nakon što su na prošlom ročištu pred sutkinjom Anom Kovačević svjedočili sudski vještak dr. Davor Zdunić i domaćica obitelji Pukanić Vlasta Berger, danas se očekivalo svjedočenje čelnice udruge b.a.b.e. Sanje Sarnavke, no ona se iz nepoznatih razloga nije pojavila na suđenju. Iako je braniteljica Mirjane Pukanić Višnja Drenški Lasan inzistirala na njezinom svjedočenju na sljedećem ročištu, sutkinja je to odbila te Sarnavka u ovom slučaju neće svjedočiti.

Odbijeni svjedoci optužbe i obrane

Isto tako odbila je i zahtjev Županijskog državnog odvjetništva za svjedočenjem Renata Kovača, koji je navodno mogao posvjedočiti o tome kako je Mirjana Pukanić nabavljala drogu. Radi se o svjedoku kojeg je svojedobno pokojni Ivo Pukanić u razgovoru s istražiteljima označio kao osobu koja je Mirjani Pukanić dobavljala kokain.

Sutkinja Kovačević je odbacila ovo svjedočenje jer po mišljenju suda ono direktno ne svjedoči o posjedovanju spornih 15 grama nego se odnose na period koji nije uključen u optužnici, a isto tako optužena je već priznala da je bila ovisna o kokainu.

Iz sličnog razloga odbijeno je i svjedočenje Sanje Sarnavke jer se njezin iskaz ne bi odnosio direktno na ovaj slučaj.

Završne riječi

Nakon što je sutkinja odbila ova svjedočenja, pristupilo se završnim riječima Državnog odvjetništva i braniteljice optužene u kojima su ponovljene činjenice iznesene u raspravi.

Državno odvjetništvo smatra da je iznijelo dovoljno dokaza da se Mirjanu Pukanić proglasi krivom za posjedovanje droge, dok je braniteljica zatražila oslobađajuću presudu jer, iako je Mirjana Pukanić priznala korištenje droge, optužba nije dokazala da je sporan kokain pripadao baš Mirjani Pukanić.

Presudu u slučaju protiv Mirjane Pukanić sutkinja će objaviti u srijedu, 23. studenog, u 10.30.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 24.11.09. 03:21

Pa *ebe mi se za tu babu ! Kaj vi niste sposobni ništa pametnijeg pisat nego nas gđa. Sina Karli opet obavještava o svojoj bivšoj suparnici. Zakaj gđa. Karli ne pišete kak vam je bilo tamo... sa Pukijem? Kaj ? Ma isto nas i za to bole...zato dajte si pameti zbog nas čitaoca !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika