23.11.2009. / 13:55

Autor: Totalsport

Novi kladiteljski skandal u Italiji, devet uhićenih

Talijansko je državno odvjetništvo, neovisno od akcije UEFA-e i Njemačkoga državnog odvjetnika u Bochumu temeljem iste, pokrenulo proces protiv devetorice osumnjičenika u namještanje nogometnih rezultata

Giuseppe Postiglione, predsjednik talijanskog trećeligaša Potenze CalcioGiuseppe Postiglione, predsjednik talijanskog trećeligaša Potenze CalcioTalijansko je državno odvjetništvo, neovisno od akcije UEFA-e i Njemačkoga državnog odvjetnika u Bochumu temeljem iste, pokrenulo proces protiv devetorice osumnjičenika u namještanje nogometnih rezultata.

U nedjelju je uhićen predsjednik talijanskog trećeligaša Potenze Calcio, Giuseppe Postiglione, kao i osmorica drugih menadžera momčadi te članova podzemlja, izvještavaju talijanski mediji.

Sumnja se da su se svi uhićeni kriminalno udruživali da bi organizirali ilegalno klađenje i manipulirali rezultatima utakmica. Radi se o jednom, zasad nepoznatom, ogledu Serije B u sezoni 2007/2008, te o sedam utakmica Serije C u sezoni 2008/2009.

Istraga traje već nekoliko mjeseci i čini se da nema veze s onom koju je lansirala Europska nogometna federacija, koja sumnja na ishode utakmica HNL-a i bosansko-hercegovačke lige.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika