23.11.2009. / 14:29

Autor: Ana Smrečki

Hloverka izgubila kompas: 'Kraljica sam TV ekrana, nitko nije kao ja'

Članovima Programskog vijeća priznala je i da joj je redakcija puna krtica. "Svaki moj razgovor sa suradnicima završi na portalima. Govor ulice i govor portala se ne može koristiti na javnoj televiziji", pojašnjava Hloverka.

Hloverka Novak SrzićHloverka Novak SrzićNakon burnog početka današnje sjednice Programskog vijeća HRT-a u tijeku su konzultacije i to iza zatvorenih vrata. Uoči drugog dijela sjednice, šefica informative Hloverka Novak Srzić obrušila se na medije. "Kraljica sam TV ekrana, nitko nije kao ja, slobodno to napišite. Bit ću kraljica i kad budem brala masline, za razliku od onih s flasterima", kriknula je Hloverka.

Na prvom dijelu sjednice Sutlić zatražio smjenu Blage Markote

Ni prvi dio sjednice nije prošao mirno. Prvi čovjek javne televizije Vanja Sutlić zatražio je smjenu ravnatelja HTV-a Blage Markote. Točnije, najavio je da će zatražiti njegovu smjenu na sljedećoj sjednici. To se nije svidjelo dopredsjedniku Programskog vijeća Siniše Grgića pa je upozorio Sutlića da radi proceduralnu pogrešku, budući da ne može danas najavljivati smjenu za iduću sjednicu. Reagirao je i direktor programa HTV-a Božidar Domagoj Burić. "Ovo je drugi ravnatelj kojega želite smijeniti. To pokazuje da nešto nije u redu s vama, a ne s ravnateljem HTV-a", poručuje Burić. Istodobno, Marina Škrabalo ne razumije čemu tolika hajka na Markotu, budući da na posljednjim sjednicama nije čula ni jednu kritiku na njegov rad. Sanja Modrić Sutlićev je potez nazvala giljotiniranjem.

Hlo se požalila da je izložena "portalskom reketu"

Rasprava na Prisavlju povela se i oko smjene Ane Jelinić, urednice emisije "Dossier.hr". "Nisam je cenzurirala, nego upravo suprotno! Ja sam joj dala povjerenje. Ono što smo vidjeli na ekranu, bilo je šokantno. Vidjela sam da se ne zna nositi s tom temom", pojasnila je Hloverka Novak Srzić. Požalila se i da je izložena "portalskom reketu", a članovima Programskog vijeća priznala je i da joj je redakcija puna krtica. "Svaki moj razgovor sa suradnicima završi na portalima. Govor ulice i govor portala se ne može koristiti na javnoj televiziji", pojašnjava Hloverka.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
7/11/09

prodajsve, 23.11.09. 16:09

Gjubre pokvareno rezimsko!!!
Pusila si svim rezimima dosad i sad valjda moramo cekati da "odradis" jos i ove izbore ...
Fuj Fuj !! nestani i ne vracaj se vise
http://makarska-hr.com/images/uploads/Hloverka.jpg


registracija
16/11/09

simo, 23.11.09. 17:43

Bravo Gospođo Hloverka!
Vašim podređenima novinarčićima mora biti jasno da Demokracija u medijima ne znaći da se može govoriti neistina i napadati sve i svašta bez ikakvih posljedica.PA UNUTAR SAME TE TELEVIZIJE novinari potpisuju peticiju za Objektivnije i poštenije novinarstvo.Zašto glavna urednica nebi imala pravo korigirati takvo novinarstvo?
Zašto bih ja kao predplatnik morao trpjeti nekakve ljevičarske ispade i novinare poput Latina ,Stankovića i sl?Zašto?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika