23.11.2009. / 14:44

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Mesić o predsjedničkim kandidatima: Neki od njih bi trebali pročitati Ustav

"Velik broj kandidata kao da nije pročitao Ustav. Oni su morali vidjeti koje su ustavne obveze predsjednika, u što ulazi i funkcioniranje svih državnih mehanizama, pa i gospodarstva, ali onda treba reći što bi bilo dobro učiniti, da od uvozne stvorimo izvoznu privredu", kaže Mesić

Stjepan MesićStjepan MesićPredsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić prilikom posjeta tvornici TOZ Penkala komentirao je tijek predsjedničke kampanje te poruke njegovih mogućih nasljednika.

Upitan vidi li konkretne programe kod svojih mogućih nasljednika, odgovorio je s kratkim "malo", a na pitanje jesu li poruke koje odašilju predsjednički kandidati u skladu s ustavnim ovlastima predsjednika Republike, rekao je kako mu se čini da se dosta nabrajaju želje, ali da se malo govori na koji način se mogu ostvariti.

Što predsjednik radi?

"Malo se govori o onome što predsjednik radi, o njegovim ustavnim obvezama", rekao je Mesić, a kao primjer naveo situaciju kada je, po njegovom riječima, u izgledu bio vojni udar. Tada je, kaže Mesić, trebalo donijeti odluku i umiroviti generale, ako se žele baviti politikom.

"Velik broj kandidata kao da nije pročitao Ustav. Oni su morali vidjeti koje su ustavne obveze predsjednika, u što ulazi i funkcioniranje svih državnih mehanizama, pa i gospodarstva, ali onda treba reći što bi bilo dobro učiniti, da od uvozne stvorimo izvoznu privredu", kaže Mesić.

Na pitanje može li se očekivati da će na kraju mandata objaviti svoju imovinsku karticu, kao što predlaže nezavisni predsjednički kandidat Dragan Primorac, podsjetio je da je to zakonska obveza dužnosnika.

Na upit vidi li među kandidatima svog nasljednika na dužnosti predsjednika, odgovorio je potvrdno, ali dodao da ne zna tko će to biti.

Nakon Srebrenice Tadić je trebao doći i u Vukovar

Upitan za pojašnjenje svoje izjave Radio - televiziji Vojvodine po kojoj bi on i građani Hrvatske pozdravili Tadićev dolazak u Vukovar, Mesić je rekao da bi bilo dobro da je Tadić iskoristio ovu godinu za posjet Vukovaru te da je to mogao učiniti i ranije.

"Bilo bi dobro da predsjednik Srbije Boris Tadić posjeti Vukovar, a njegov dolazak bio bi poruka da se zločini koji su se dogodili u tom gradu ne smiju ponovo dogoditi", kazao je Mesić

"Tadić je bio u Srebrenici - najvećem gubilištu na cijelom, bivšem jugoslavenskom prostoru, a bilo bi dobro i da je došao u Vukovar, rekao je Mesić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 23.11.09. 16:10

stipe za doživotnog predsjednika, bez ograničenja mandata!


registracija
16/11/09

simo, 23.11.09. 17:17

Tvoje poznavanje ustava rezultiralo je da si nasankao 80 tisuća građana da troše novac koji nemaju i podižu tužbu koja nije prošla,isprika Stipe isprika.A isprika Tadića,pa Mesić u svojih 10 god nije se udostojio posjetiti Škabrnju i pokloniti se civilima i vojnicima koji su stradali na svome pragu.Kome on može čitati bukvice.Ali je zato u Hagu TAJNO svjedočio protiv svoje zemlje.


registracija
8/8/09

tovar62, 24.11.09. 10:02

e moj Smesicu sta si napravija u dva mandata sramota da se uopce javljas,ali docices i ti pred Bajica ako postoji barem 1%pravde


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika