23.11.2009. / 18:11

Autor: Hina

U nesreći vojnog zrakoplova kraj Pise, poginulo pet osoba

Talijanska vojska platila je zadnjih godina visoku cijenu u više zrakoplovnih nesreća, od kojih se najteža dogodila prije 13 mjeseci u Francuskoj, kada je u padu vojnog helikoptera poginulo osam osoba

C130 Hercules imao je problema odmah nakon polijetanjaC130 Hercules imao je problema odmah nakon polijetanjaVojni zrakoplov C130 srušio se u ponedjeljak tijekom pokusnog leta u blizini aerodroma u Pisi, u Toscani, pri čemu je poginulo pet osoba, priopćilo je talijansko zrakoplovstvo.

Zrakoplov s peteročlanom posadom srušio se u 14.10 sati po srednjoeuropskome vremenu, odmah nakon polijetanja, po istom izvoru.

Letjelica se nakon pada zapalila, a njezini dijelovi su se razletjeli 150 m uokolo. Zbog nesreće je zatvorena putnička zračna luka koja je u blizini vojnog aerodroma. Očevidci su vidjeli da je zrakoplov nakon polijetanja počeo gubiti brzinu i odmah zatim se srušio, okrećući se oko svoje osi.

Talijanska vojska platila je zadnjih godina visoku cijenu u više zrakoplovnih nesreća, od kojih se najteža dogodila prije 13 mjeseci u Francuskoj, kada je u padu vojnog helikoptera poginulo osam osoba.

Još dva talijanska vojna helikoptera doživjela su nesreću u lipnju, odnosno srpnju 2008., pri čemu su dvije osobe izgubile život.

Vezane vijesti

Agencija prizemljila zrakoplove koji ne zadovoljavaju standarde

Agencija prizemljila zrakoplove koji ne zadovoljavaju standarde

Agencija za civilno zrakoplovstvo je, nakon inspekcijskih nadzora praćenja kontinuirane plovidbenosti zračnih operatora i ovlaštenih pilotskih škola… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika