23.11.2009. / 18:23

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Surgutneftegas opovrgava razgovore o preuzimanju MOL-ovih dionica u Ini

Surgutneftegas je u proljeće ove godine od austrijskog OMV-a kupio 21,2 postotni udio u mađarskom MOL-u

Tomislav Dragičević (Ina) i Zsolt Hernadi (Mol)Tomislav Dragičević (Ina) i Zsolt Hernadi (Mol)Ruska naftna kompanija Surgutneftegas opovrgnula nagađanja da je menadžment te kompanije razgovarao s mađarskim Molom ili hrvatskom Vladom vezano za preuzimanje dionica Ine.

"U vezi s nekim novinskim izvješćima europskih medija da Surgutneftegas navodno planira preuzeti dionice INA-Industrije nafte objavljujemo da menadžment Surgutneftegasa nije bio niti je trenutno uključen u bilo kakve razgovore s MOL-om ili Vladom Republike Hrvatske, dva najveća pojedinačna dioničara Ine, vezano za akviziciju Ininih dionica", navodi se u kratkom priopćenju koje je jedna od najvećih ruskih naftnih kompanija objavila na svojim internet stranicama.

Surgutneftegas je u proljeće ove godine od austrijskog OMV-a kupio 21,2 postotni udio u mađarskom MOL-u.

Mol je vjeran Ini

Mađarski dnevni listovi Nepszava i Vilaggazdasag su prije nešto više od mjesec dana objavili da bi se ruska naftna kompanija Surgutneftegas možda bila spremna povući iz vlasništva MOL-a u zamjenu za udjel u Ini u kojoj MOL ima oko 47 posto dionica.

Nakon objave te vijesti, koju su prenijeli i drugi mediji, ni iz mađarskog MOL-a niti iz Ine nisu htjeli komentirati te špekulacije.

"Nikad ne komentiramo nikakve špekulacije", odgovorili su iz tada iz MOL-a ističući da je "MOL bez svake sumnje potpuno predan i posvećen svom partnerstvu s Inom".

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika