23.11.2009. / 19:12

Autor: Martina Čizmić

Microsoft i News Corp ulaze u zajedničku borbu protiv Googlea

Analitičari smatraju kako je Microsoftovo pristupanje Murdochu prvi i jedini mogući korak u borbi protiv Googlea

Rupert MurdochRupert MurdochČini se kako bi se kroz nekoliko mjeseci mogao u potpunosti promijeniti način na koji će se pretraživati web sadržaj. Naime, nakon što je šef News Corpa Rupert Murdoch javno rekao kako ne želi da Google na svom pretraživaču prikazuje vijesti njegovih medijskih kuća, pristupio mu je Microsoft.

Prema izvorima bliskima objema kompanijama, piše Reuters, navodno se sprema dogovor prema kojem bi News Corp u potpunosti uklonio svoje sadržaje sa Googla i još pritome zaradio. Na koji točno način još nije poznato, ali se zna da Murdoch planira naplaćivati čitanje vijesti na web stranicama svojih medijskih kuća.

Analitičari smatraju kako je Microsoftovo pristupanje Murdochu prvi i jedini mogući korak u borbi protiv Googlea. Naime, Microsoftov pretraživač Bing, nije ni u pola toliko popularan kao Google.

Neki analitičari nagađaju kako bi Microsoft i Murdoch mogli dogovoriti zajedničku suradnju, odnosno da sadržaj Wall Street Journala i drugih Murdochovih medija bude dostupan samo putem Microsoftovog pretraživača.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika