23.11.2009. / 19:35

Autor: Ana Smrečki

Fuchs: Svim studentima jednaki uvjeti na startu, a samo uspješni idu dalje

Fuchs je pozvao predstavnike studenata da dođu u ministarstvo u bilo koje vrijeme.»Teško je razgovarati na plenumu u masi, u ministarstvo može doći tko god hoće, mi smo definitivno spremni na razgovor, poručuje ministar obrazovanja nezadovoljnim studentima preko HTV-a.

Ministar obrazovanja Radovan FuchsMinistar obrazovanja Radovan FuchsStudenti su ponovno u blokadi. Besplatno obrazovanje za sve, novi je stari moto studenata u Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs gostovao je u Dnevniku HTV-a. «Ova Vlada radi vrlo odgovorno, ono što je obećala to i provodi. Zakon o udžbenicima je u saborskoj proceduri, u pripremi je Zakon o sveučilištima. Njime će se reorganizirati sustav hrvatskih sveučilišta i novi način proračuna sveučilišta, a time i financiranja», pohvalio se Fuchs.

Ponovio je i da će svi brucoši koji se upišu na fakultet u idućoj akademskoj godini studirati bez participacije. «Svima jednaki uvjeti u startu, a samo uspješni idu dalje. Svi studenti koji upisuju studij redovito prvu godinu ne plaćaju, a tako će i ostati ako neće padati godinu», pojasnio je ministar obrazovanja.

Studentski prosvjedi pokrenuli lavinu pravde

Priznao je da su ovi studentski prosvjedi donijeli pomake u pravednosti obrazovnog sustava. «Ovi prošli prosvjedi su inicirali i ukazali na ovu nepravdu i mi to kanimo ispraviti», rekao je Fuchs. Nije rekao hoće li se pojaviti na nekom od plenuma na fakultetima koji su u blokadi. Pozvao je predstavnike studenata da dođu u ministarstvo u bilo koje vrijeme.»Teško je razgovarati na plenumu u masi, u ministarstvo može doći tko god hoće, mi smo definitivno spremni na razgovor, poručuje ministar obrazovanja nezadovoljnim studentima preko HTV-a.

Vezane vijesti

Pankretić se povlači iz politike

Pankretić se povlači iz politike

Bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić povlači se iz politike, piše Vjesnik. Odluka o povlačenju iz… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 23.11.09. 21:44

"Svim studentima jednaku uvjeti u startu" - je li gospon fuchs razme kaj je rekel? Jel mislil na smještaj, hranu, džeparac, knjige, grijanje, prijevoz, o bleku i td. tak da se svi studenti mogu ntakmičiti jednako opušteni i bezbrižni te se posvetiti samo učenju? Nisam siguran da je gospon fucsh tak mislil!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika