24.11.2009. / 14:27

Autor: Nacionalova redakcija

Stiglo cjepivo protiv svinjske gripe, cijepljenje počinje u petak

Očekuje se da će nužna navedena procedura biti završena do četvrtka, nakon čega će se izvršiti hitna distribucija cjepiva i početak cijepljenja u zavodima za javno zdravstvo

Nakon medijskih nagađanja o tome je li cjepivo protiv svinjske gripe stiglo u Hrvatsku ili nije, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi poslalo je priopćenje da je prva doza cjepiva danas ušla u Hrvatsku.

Svaku seriju cjepiva koja dođe Agencija za lijekove i medicinske proizvode dodatno pregledava. Nakon toga daje odobrenje za puštanje u promet.

Očekuje se da će nužna navedena procedura biti završena do četvrtka, nakon čega će se izvršiti hitna distribucija cjepiva i početak cijepljenja u zavodima za javno zdravstvo.

Nove doze tijekom prosinca

Početak cijepljenja, koji je bio planiran krajem dvanaestog mjeseca, započet će u petak, 27. studenoga, najavljuje resorno ministarstvo.

Cijepljenje će se obavljati dinamikom koju je donio Stožer za praćenje pojavnosti nove gripe, te će od petka, 27. studenoga, cijepljenje započeti za vulnerabilne skupine, a to su: kronični plućni bolesnici /kronična opstruktivna bolest i astma/, trudnice u drugom i trećem trimestru trudnoće, ekstremno pretili, djeca s komorbititetom od 6 mjeseci do 3 godine i zdravstveni djelatnici.

Daljnji uvoz cjepiva za pandemijsku gripu očekuje se tijekom prosinca.

Vezane vijesti

Institut za hrvatski jezik: Ministarstvo zdravstva, ali domovi zdravlja

Institut za hrvatski jezik: Ministarstvo zdravstva, ali domovi zdravlja

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) priopćio je danas kako je analogija prema kojoj bi domove zdravlja trebalo preimenovati u domove… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika