24.11.2009. / 19:43

Autor: Martina Čizmić

Prvi skandal u predsjedničkoj utrci: Slavko Vukšić pod istragom DORH-a

HTV je u posjedu dokumentacije prema kojoj je 'slavonski kralj kamena' državu oštetio za najmanje 52 milijuna kuna

Slavko VukšićSlavko VukšićNakon što je prosječni Hrvat shvatio da će ga na predsjedničkim izborima krajem prosinca dočekati 12 kandidata, to bi se moglo promijeniti. Naime, kako saznaje HTV, jedan od predsjedničkih kandidata, Slavko Vukšić, našao se pod istragom Državnog odvjetništva.

Kako je u Dnevniku objavljeno, HTV je u posjedu dokumentacije prema kojoj je 'slavonski kralj kamena' državu oštetio za najmanje 52 milijuna kuna. Vukšićeva tvrtka Kamenolom Gradac, stoji u dokumentaciji, bavila se vađenjem gradevnog kamena bez dozvole od travnja 2006. do danas. U tom je vremenu izvadio tri milijuna kubika kamena.

Vukšić - od direktora autoprijevozničkog poduzeća do predsjedničkog kandidata

Vukšić, donedavni anonimac za veći dio Hrvatske u Slavnoji je poznata osoba. Potječe iz Šaptinovaca, kraj Našica. Počeo je kao zaposlenik u Ini Naftaplinu da bi veoma brzo postao direktor autoprijevozničkog poduzeća Obrtnik. Devedesetih postaje vlasnikom kamenoloma Gradac s 35 zaposlenih za oko 800 tisuća maraka. Tvrtka s godinama polako raste do 150 zaposlenih, no Vukšić tvrdi da ga gospodarski i politički lobiji žele uništiti. O tome je govorio i u Saboru kao zastupnik Slavonsko-baranjske hrvatske stranke. Osnivač je političke stranke Slavonske ravnice, bio je dogradonačelnik Našica, a sada je član Gradskog vijeća.

Vezane vijesti

Tko je rasturio Jadrankamen?

Tko je rasturio Jadrankamen?

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogućim zlouporabama u Jadrankamenu, navodeći da… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 24.11.09. 20:53

Ma u ovoj j*benoj državici se nezna ko pije ko plača i ko koga j*be !!!
AJ TI SAD VJERUJ U KORUMPIRANU DRŽAVU ILI OVAKVIM LIKOVIMA ILI.... ODSELIT!


registracija
8/8/09

tovar62, 25.11.09. 07:46

i ovaj ima obraz ka kora od opanka


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika