25.11.2009. / 12:02

Autor: Totalsport

Soldo: Izgleda da moram biti sretan što mi igrači uopće dolaze na trening

U utorak je hrvatski trener Kölna Zvonimir Soldo sa svojim nogometašima nastavio rad. Ozračje nepovjerenja osjeća se na svakom koraku, izvješćuju novinari Expressa i Bilda

U utorak je hrvatski trener Kölna Zvonimir Soldo sa svojim nogometašima nastavio rad. Ozračje nepovjerenja osjeća se na svakom koraku, izvješćuju novinari Expressa i Bilda.

Svi su njemački mediji koji pomnije prate klub objavili da su se igrači na sastanku s vodstvom kluba, održanom nakon katastrofalnoga domaćeg poraza (4-0) od Hoffenheima prošle subote, pobunili protiv hrvatskog trenera. Konkretno, Portugalac Maniche otvoreno je istupio protiv Soldine obranaške filozofije igre, dok se kamerunski branič Wome požalio na status slovenskih reprezentativaca Novakoviča i Brečka, koji su kasnili s povratkom nakon nastupa za Sloveniju u dodatnim kvalifikacijama za SP.

Soldo ipak nastavlja tvrditi da mu momčad ne puca po šavovima.

- Čitajući novine, čini mi se da moram biti sretan što mi igrači uopće dolaze na trening – ponudio je u Soldo ironiju.

Činjenicu da su se igrači požalili na njega izravno predsjedniku Wolfgangu Overtahu, Soldo komentira:

- Sasvim je to normalno. Ponudili smo im da izraze vlastito mišljenje o situaciji. Znači li to da je trener slabić, neka prosude drugi.

- Kao igrač osobno sam zastupao momčad u razgovoru sa gotovo svakim trenerom kojeg sam imao. I ja sam se žalio – pokušao je ublažiti situaciju hrvatski 42-godišnji stručnjak.

Priznao je ipak tešku situaciju:

- Očito je da nas čeka borba za opstanak!

Bezizlaznost situacije potvrdila je i anketa koju je proveo Bild na svojim internetskim stranicama. Od 7517 čitatelja koji su se javili njih čak 6239 (83%) smatra da Soldo više nije u stanju voditi momčad. U korist Solde izjasnilo se samo 17 posto čitatelja.

Okolnosti su to u kojima Soldo mora pripremiti momčad za prvu od četiri ključne utakmice do kraja jesenskog dijela sezone. U petak, u dvoboju 14. kola, 15-plasirani Köln gostuje kod pretposljednjeg Bochuma. Soldo za taj dvoboj na raspolaganju nema kartoniranog Podolskog, kao ni Ishiakua. Treba mu u napadu Novakovič, a s njim je pogotovo u zategnutim odnosima.

- Novakovič normalno trenira. Promatram njegov pristup. Hoće li nastupiti u petak? To ćemo tek vidjeti – kazao je Soldo, koji je kapetana suspendirao zbog kašnjenja nakon nastupa za Sloveniju.

Vezane vijesti

Bundesliga: Köln sve bliže drugoj ligi

Bundesliga: Köln sve bliže drugoj ligi

Nogometaši Kölna sve se teže nose s borbom za prvoligaški život, pa su tako poraženi i ove nedjelje, u utakmici 31. kola njemačke Bundeslige...… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika