25.11.2009. / 17:18

Autor: Andrea Belin

Emir Kusturica u Mokroj Gori otvorio vrtić "Nele Karajlić"

Frontmenu beogradskog Zabranjenog pušenja se pohvalio kako je jedino njemu i Josipu Brozu za vrijeme života pripala čast da se neka institucija nazove po njihovim imenima

Emir KusturicaEmir KusturicaSarajevski redatelj koji trenutačno živi u Srbiji, Emir Kusturica, otvorio je vrtić u Mokroj Gori kojeg je nazvao po frontmenu beogradskog Zabranjenog pušenja, Neletu Karajliću.

Za jedan dnevni list, Karajlić se pohvalio kako je jedino njemu i Josipu Brozu za vrijeme života pripala čast da se neka institucija nazove po njihovim imenima.

No, osim vrtića, Kusturica ima u planu postaviti i spomenik u čast bosanskohercegovačkog rock and roll glazbenika. Skulptura će biti napravljena od bronce, a pjevač će na nogama imati skije.

Međutim, Johnny Deep će u odjeći iz filma "Pirati s Kariba" također, tvrdi Kusturica, dobiti svoje mjesto u Srbiji.

Po riječima redatelja, Mokra Gora je jedino planinsko selo u Srbiji gdje se povećala populacija u posljednjih šest godina, od kada se ovaj kraj, tvrdi on, počeo uzdizati na njegovim idejama.

Vezane vijesti

Vlada RS jeftino iznajmila Kusturici zemljište

Vlada RS jeftino iznajmila Kusturici zemljište

Vlada Republike Srpske odobrila je dugogodišnju koncesiju Emiru Kusturici za korištenje više od 30 tisuća četvornih metara zemljišta na području… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika