25.11.2009. / 18:48

Autor: Hina

Kojić: Zagrebački proračun je proturecesijski, uravnotežen i održiv

Pročelnik Kojić istaknuo je kako razumije pretjeran oprez zbog "krizno-recesijskih okolnosti", ali da se moraju držati fiksnih i zacrtanih proračunskih obveza

Slavko KojićSlavko KojićUoči sutrašnje rasprave u zagrebačkoj Gradskoj skupštini o gradskom proračunu za iduću godinu, predloženu u iznosu od 7,5 milijarda kuna, pročelnik gradskog ureda za financije Slavko Kojić ocijenio je danas kako je riječ o proturecesijskom, uravnoteženu i održivu proračunu socijalnog kontinuiteta.

Na novinarski upit hoće li do drugog čitanja predložiti smanjenje proračunske svote budući da su to i prijedlozi skupštinskih odbora, koji su dosad raspravljali o proračunu, te Gospodarsko-socijalnog vijeća Zagreba, Kojić je odgovorio kako se proračun uvijek može "rezati".

"Svaki rez boli, no smanjenje od tri do četiri posto nije nesvladivo", kazao je Kojić na konferenciji za novinare, napomenuvši kako su proračun uz velike napore uobličili na 7,5 milijarda premda bi, da je održana razina od prije dvije godine, on mogao biti i devet milijarda kuna.

Pročelnik Kojić istaknuo je kako razumije pretjeran oprez zbog "krizno-recesijskih okolnosti", ali da se moraju držati fiksnih i zacrtanih proračunskih obveza.

Gradnja rampe u Varšavskoj

Na konferenciji u gradskoj upravi, sazvanoj u povodu akata što ih je u proteklu razdoblju donio gradonačelnik, novinare je zanimalo zašto se grad upušta u gradnju rampe u Varšavskoj vrijedne 14,5 milijuna kuna, a obustavljene su neke druge javne nabave.

Pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje i komunalne poslove Davor Jelavić je izvijestio da je investitor (Hoto grupa) tzv. predfinanciranjem uplatio novac za gradnju i da sada treba izabrati najpovoljnijeg izvođača radova.

Na novinarski komentar da je većina članova gradske uprave, pa i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukićević, formalno ili ne u izbornom stožeru Milana Bandića za hrvatskog predsjednika, Pavičić-Vukićević je odgovorila da ona nije članica Bandićeva izbornog stožera niti da operativno sudjeluje u kampanji.

"Angažirana sam isključivo na poslovima grada Zagreba", naglasila je.

Manje božićnice zaposlenima u Gradu

Među aktima koje je donio gradonačelnik su i mjere privremene obustave izvršavanja tekućeg proračuna kojima se zaustavljaju pojedini prihodi i izdatci, pa će tako zaposlenici gradske uprave dobiti manje 'božićnice' nego dosad, pročelnici su zaduženi za provedbu mjera štednje u svojoj ovlasti, a ograničena su i službena putovanja, reprezentacija i stručno usavršavanje zaposlenika. Do kraja godine obustavlja se izvršenje rashoda za mjesnu samoupravu odnosno za djelatnost gradskih četvrti u iznosu od 24,5 milijuna kuna.

Na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici bit će riječi i o zaključku kojim gradonačelnik Bandić od gradske skupštine traži da stavi izvan snage zaključke o sastavu skupštine i imenovanju novih članova u skupštini trgovačkih društava, po kojima gradonačelnik više nije jedini član te skupštine, već ih ima deset.

Vezane vijesti

Drugovi, optužbe za Informbiro su neutemeljene

Drugovi, optužbe za Informbiro su neutemeljene

Pročelnik za graditeljstvo Davor Jelavić priznao je u sinoćnjem Dnevniku 3 kako je nazvao ministra Tomislava Karamarka nakon što je okončao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika