26.11.2009. / 01:18

Autor: Totalsport

LP, skupina C: Vratio se Cristiano Ronaldo

Tri su momčadi ostale u igri za nokaut fazu Lige prvaka nakon utakmica 5. kola skupine C nogometne Lige prvaka. To su Real Madrid, Milan i Marseille

Cristiano RonaldoCristiano RonaldoTri su momčadi ostale u igri za nokaut fazu Lige prvaka nakon utakmica 5. kola skupine C nogometne Lige prvaka. To su Real Madrid, Milan i Marseille...

Utakmicu koja će biti zapamćena više po povratku Cristiana Ronalda na teren nego po ičemu drugome odigrali su Real Madrid i Zürich, a domaćin je na Santiago Bernabeu slavio 1-0 pobjedu izborenu pogotkom Gonzala Higuaina u 21. minuti.

Nakon osam tjedana pauze uzrokovane ozljedom gležnja portugalski krilni napadač vratio se u sastav "kraljevskog kluba" odigravši posljednjih dvadesetak minuta dvoboja u kojem je zamijenio Raula. Stigao je u nekoliko navrata i priprijetiti gostujućem vrataru Johnnyju Leoniju, no ne i svladati ga.

Higuainu je za pogodak, kojim je označen kraj Zürichovim nadanjima za nastavak europskog puta, asistirao Kaka.

Remi je vidjela publika na San Siru na kojem su Milan i Marseille odigrali 1-1, za nadu da će vidjeti drugi krug natjecanja. Jasno, pred njima je još jedan susret, a sastat će se Zürich i Milan, odnosno Marseille i Real Madrid.

Za "rossonere" je susret započeo kako su se i nadali nakon što je Marco Borriello u desetoj minuti utakmice s desne strane probio šesnaesterac i pogodio mrežu Stevea Mandande. Radost domaćina kratko je trajala, točnije šest minuta, kada Lucho vara Didu. Sve je zapravo napravio Mamadou Niang ušavši uz Massima Odda s lijeve strane u kazneni prostor domaćina. Njegovu loptu u srce šesnaesterca brazilski vratar Milana odbio je tek do Marseilleovog strijelca pogotka vrijednog boda.

Imali su francuski igrači još nekoliko prilika za gol, no Brandão je u 65. pogodio gredu iz čiste situacije, a Diawara u 86. vratnicu. Ovako je Milanu ostala prilika da osvojenim bodom u Zürichu, gdje će igrati bez Zambrotte, izbori nastavak natjecanja. Jasno, u slučaju da Marseille ne nadjača Reala.

Liga prvaka, 5. kolo:

Skupina C

Milan - Marseille 1-1 (Borriello 10 / Lucho 16)

Real Madrid - Zürich 1-0 (Higuain 21)

Ljestvica:

1. Real Madrid 5 3 1 1 12-6 10

2. Milan 5 2 2 1 7-6 8

3. Marseille 5 2 1 2 9-7 7

4. Zürich 5 1 0 4 4-13 3

Vezane vijesti

Guti na probi u West Hamu

Guti na probi u West Hamu

Dugogodišnji vezni nogometaš Real Madrida Jose Maria Gutierrez, poznatiji pod nadimkom Guti, odradit će probu u novom članu engleske Premierlige West… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika