26.11.2009. / 03:33

Autor: Ivica Medo

Ćiro: Misimovića je netko razjebao, a ja ću jebati u glavu Čolakovića i Čeku

Miroslav Blažević sinoć je obznanio da odlazi s mjesta izbornika BiH, ali je u emotivnom razgovoru za sarajevski portal SportSport.ba pojasnio što se događalo sa Zvjezdanom Misimovićem u posljednjih nekoliko dana te je oštro napao čelnike NSBiH

Ćiro Blažević u danima sreće zagrljen sa Zvjezdanom MisimovićemĆiro Blažević u danima sreće zagrljen sa Zvjezdanom MisimovićemPrva violina veznog reda bosanskohercegovačke reprezentacije i Wolfsburga Zvjezdan Misimović preksinoć je izjavio kako ne želi igrati za BiH reprezentaciju dok je Miroslav Blažević njezin izbornik.

Nakon što je doznao za tu njegovu izjavu, Ćiro je sinoć za nekoliko hrvatskih i bosanskih medija obznanio kako napušta kormilo BiH reprezentacije, a u emotivnom razgovoru za sarajevski portal SportSport.ba utvrdio je:

"Misimović je previše značajan igrač za ovu reprezentaciju. Ja želim samo dobro ovom timu i ukoliko je zaista istina da je izjavio da neće igrati dok sam ja selektor, onda odlazim", izjavio je Ćiro, a na konstataciju novinara da je to čuo iz usta samog Misimovića, Ćiro je zaključio:

"Onda je to definitivno i moj odlazak sa kormila reprezentacije Bosne i Hercegovine".

Ćiro je zatim pojasnio što se prema njegovom mišljenju događalo s Misimovićem u posljednjih nekoliko dana, prije i poslije dvoboja s Portugalom u doigravanju za Svjetsko prvenstvo 2010. te odakle cijela intriga vuče korijene:

"Ja sam sve vrijeme bio kategoričan da je Misimović u Lisabonu odigrao ispod nivoa, to je činjenica. Ovo da je bio povrijeđen za Zenicu je šuhveli i budali. Sad ću se putem vašeg portala obratiti direktno njemu: Da si bio ono što jesi, mi bi otišli na Svjetsko prvenstvo. Mi nismo zaslužili da ispadnemo. Sine, ako je to tvoj uslov, ja odlazim, odlazim radi tebe, ti si važniji ovoj reprezentaciji od mene. Selektora ima na sve strane, a takvih igrača ne."

Na konstataciju novinara sarajevskog portala kako Misimović ima nalaze od liječnika, u kojima se jasno vidi da je bio ozlijeđen, Ćiro je u svom stilu uzvratio:

"Ma, to ti meni pričaš! Meni, koji sam preiskusan da bi progutao tu priču. Ako je povrijeđen, kako je onda igrao za Wolfsburg par dana kasnije. Neka, vrijeme će pokazati pravu istinu. Ja ću do tada najvjerovatnije biti rahmetlija, ali ćete govoriti tada 'onaj stari kreten bio je u pravu'. To što sam doživio je bruka. Nisam ja zaslužio sve ovo", tužno je izustio "Atila", a onda nastavio:

"Vidio sam Misimovića u petak na treningu. Bio je odsutan, samo je hodao. Moja je greška što ga nisam ništa pitao. Podsjećao me na ubicu kojeg su angažovali da ubije, ali zbog savjesti se borio sam sa sobom. Neko ga je dobro razjebao, ali to, hvala Bogu, nisam bio ja. Sa svima sam znao biti grub, ali sa nikada s njim".

"Protiv Portugala nismo uspjeli postići gol. Naši napadači nisu imali dubinskih lopti. Nije bilo mog Misketa, nije bilo dubinske lopte. Ne znam šta mu se desilo. Možda ga je neko uticajan upozorio na nešto...", kazao je Ćiro otvorivši još jednu intrigu, no nije do kraja pojasnio na koga je točno mislio i tko bi to mogao biti:

"Ne znam, zaista ne znam. Mnogima možda nije odgovaralo da se plasiramo na SP".

Na kraju je uslijedilo pitanje kada će svoju odluku službeno obznaniti Nogometnom savezu BiH, a Ćiro je na to pitanje burno reagirao optuživši predsjednika i potpredsjednika NSBiH Sulejmana Čolakovića i Bogdana Čeku da žele njegov odlazak i optužuju ga za korupciju:

"Ma, jebem ja u glavu onog Čolakovića što želi da odem, kao i Čeku koji okolo priča da sam uzeo nekih 130.000 maraka. Došao sam sa najboljim namjerama i radio kao nikada u životu da bi donio radost narodu. Čelnike saveza boli neka stvar za Ćiru. Polako...", zaključio je u razgovoru za SportSport.ba Miroslav Blažević.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika