26.11.2009. / 07:17

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Janša: Pahor je arbitražnim sporazumom ugrozio slovenske interese

Janša traži da predsjednik vlade Borut Pahor "učini korak natrag" i ne uputi sporazum u ratifikaciju, odgovarajući tako na Pahorove tvrdnje da je arbitražni sporazum za Sloveniju dobar i da nema alternative

Borut Pahor i Janez JanšaBorut Pahor i Janez JanšaBivši predsjednik slovenske vlade, a sada najglasniji oporbeni čelnik Janez Janša izjavio je kako je odluka o potpisivanju arbitražnog sporazuma između Slovenije i Hrvatske bila veoma loša. Upozorio je kako bi taj potez mogao loše utjecati na slovenske interese.

"Odluka da se potpiše arbitražni sporazum nije bila dobra i mogla bi imati trajne posljedice za slovenske državne interese", rekao je Janša na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Janša traži da predsjednik vlade Borut Pahor "učini korak natrag" i ne uputi sporazum u ratifikaciju, odgovarajući tako na Pahorove tvrdnje da je arbitražni sporazum za Sloveniju dobar i da nema alternative.

Sporazumom do novih podjela u Sloveniji

Po Pahoru, Slovenija je sporazumom ojačala svoj položaj u jugoistočnoj Europi i međunarodnoj zajednici, a granični bi prijepor, kad se ne bi riješio u mandatu sadašnje vlade, uzrokovao političke i sigurnosne rizike za Sloveniju.

Ako se nastavi postupak potvrde sporazuma, to bi štetilo slovenskim državnim interesima i u budućnosti stvaralo nove podjele među Slovencima, smatra međutim Janša. On tvrdi da je Pahorova vlada u rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom "solirala" i razgovore vodila bez suradnje s oporbenim političkim strankama te se u tom soliranju "izgubila".

Pahor je u srijedu na konferenciji za novinare rekao da će sa svim predsjednicima stranaka uskoro razgovarati o arbitražnom sporazumu te kako se nada da će to omogućiti potvrdu sporazuma jer ne vidi drukčije rješenje.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika