26.11.2009. / 07:45

Autor: Hina

Anketa: Pada popularnost Putina i Medvedeva

Analitičari smatraju kako objavljene rezultate treba vrlo ozbiljno shvatiti, jer, s obzirom na nepostojanje bilo kakve stabilne političke institucije, Putinova popularnost predstavlja temelj političke stabilnosti u zemlji

Vladimir Putin i Dmitrij MedvedevVladimir Putin i Dmitrij MedvedevRezultati istraživanja javnog mišljenja pokazali su u srijedu da je popularnost ruskoga premijera Vladimira Putina u posljednjih osam mjeseci pala, a povjerenje u ruske čelnike je, s obzirom na ekonomsku krizu zbog koje je više od milijun Rusa izgubilo posao, na velikoj kušnji.

Unatoč pogoršanju ekonomske situacije u zemlji, Putin i predsjednik Dmitri Medvedev prošle su godine, nakon preuzimanja novih dužnosti, kotirali vrlo visoko u istraživanjima javnog mišljenja. No u posljednjih nekoliko mjeseci njihova popularnost neprestano pada.

Putinova popularnost na najnižim razinama ove godine

Povjerenje javnosti u ruskoga premijera Putina palo je od polovine listopada sa 72 posto na 65 posto do 22. studenoga, što je najniži postotak od ožujka, stoji u izvješću objavljenom u srijedu na internetskim stranicama Zaklade za istraživanje javnog mišljenja.

"Pozorno pratimo istraživanja javnog mišljenja, no istodobno pratimo i podatke što ih dobivamo izravno od naših građana", rekao je Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov, objasnivši kako su odgovori na pitanja koja su dobili od ruskih stanovnika tijekom priprema, pomogla vladi da utvrdi "koje su mjere učinkovite, a koje nisu te u kojim bi segmentima trebalo izmijeniti aktivnost".

Popularnost Medvedeva je sa 62 posto u listopadu pala na 54 posto u studenome.

Analitičari smatraju kako objavljene rezultate treba vrlo ozbiljno shvatiti, jer, s obzirom na nepostojanje bilo kakve stabilne političke institucije, Putinova popularnost predstavlja temelj političke stabilnosti u zemlji.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 26.11.09. 17:07

Vremena su takva da ce svi svjetski politicari biti
nepopularni!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika