26.11.2009. / 11:02

Autor: Nacionalova redakcija

DORH najavio žalbu na oslobađajuću presudu Mirjani Pukanić

Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, u DORH-u smatraju da je oslobađajuća presuda Mirjani Pukanić za posjedovanje kokaina presedan te će uložiti žalbu 'po primitku pisanog otpravka presude'

Mirjana PukanićMirjana PukanićDržavno odvjetništvo najavilo je žalbu na oslobađajuću prvostupanjsku presudu Mirjani Jusup Pukanić, koja je optužena za posjedovanje 15 grama kokaina.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama DORH-a stoji da je "Općinski kazneni sud u Zagrebu u kaznenom predmetu protiv hrvatske državljanke M. J. P. (1962.) donio presudu kojom je okrivljenicu oslobodio od optužbe da je počinila kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 1. Kaznenog zakona. Po primitku pisanog otpravka presude ovo će državno odvjetništvo uložiti žalbu protiv spomenute presude."

Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, u DORH-u smatraju da je oslobađajuća presuda Mirjani Pukanić presedan. Spomenuti kokain pronašla je, u travnju prošle godine, u osobnoj torbici Mirjane Pukanić, domaćica obitelji Pukanić te je slučaj prijavila policiji. Nakon kriminalističke obrade na kokainu je pronađen DNK Mirjane Pukanić. Ona je kasnije priznala da je konzumirala kokain te da je ovisna o toj opojnoj drogi, a to je potvrđeno i toksikološkim nalazom. Pokojni Ivo Pukanić također se podvrgnuo toksikološkoj analizi, a rezultati su bili negativni.

Mjerodavni u Državnom odvjetništvu smatraju da je oslobađajuća presuda posljedica neuvažavanja nepobitnih materijalnih dokaza. Sutkinja je u obrazloženju oslobađajuće presude utvrdila kako nema dokaza je kokain pripadao Mirjani Pukanić, iako je neosporno da je bila ovisna o kokainu, što je ona i sama priznala, te da je "čudno" da je na drogi pronađen samo njezin biološki trag.

Vezane vijesti

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Hitler se lječio kokainom i bikovim sjemenom

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Adolf Hitler kokainom je liječio sinuse i česte upale grla, ubrizgavao si je ekstrakt od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika