26.11.2009. / 13:18

Autor: Ana Smrečki

Mesić: U Varaždinu mrtvi neće glasovati, groblje je pod videonadzorom

Po pitanju uhićenja u HAC-u Mesić je bio suzdržan. Kaže da se ne želi miješati dok institucije države odrađuju svoj posao. Nije želio komentirati ni eventualnu odgovornost ministra Kalmete u ovom slučaju

Predsjednik Stjepan MesićPredsjednik Stjepan MesićPredsjednik Stjepan Mesić danas je sudjelovao na proslavi 60 godina od osnutka bivše tvornice Parnih turbina u Karlovcu. Nakon proslave, okupljenim novinarima odgovarao je aktualna pitanja, od predsjedničkih izbora do uhićenja u HAC-u.

Mesić svoje kampanje obavio transparentno

"Neću podržati ni jednog predsjedničkog kandidata koji neće javno i potpuno transparentno otkriti izvore, ali i iznose kojima se financira njegova kampanja. Ako to ne učine bojim se da će se poslije javljati mnogi kojima su ostali dužni i tražiti da im podmire račune. Ja sam svoje kampanje odradio potpuno transparentno i nikome nisam ostao dužan. U mom slučaju ljudi koji su me podržali nisu to činili iz osobnog interesa, već su prepoznali moj program otvaranja Hrvatske prema euroatlanskim integracijama i nužnost provođenja mnogih reformi", istaknuo je danas predsjednik Mesić, a prenosi Večernji list.

Rehabilitacija umirovljenih generala nije u ovlasti predsjednika

Osim o predsjedničkim izborima, progovorio je i o rehabilitiranju umirovljenih generala. "O generalima mnogi svašta 'lupaju', a da prije uopće nisu pročitali norme koje propisuje hrvatsko zakonodavstvo. Da su to učinili znali bi da se u Hrvatsku vojsku, nakon što se napune određene godine, ne može vratiti nitko, pa ni generali. To ne mogu učiniti ni ja ni bilo koji drugi predsjednik, pojasnio je Mesić.

Nesređeni birački popisi i dalje veliki problem

Upozorio je na nesređenost biračkih popisa, podsjetivši da je na taj problem osobno upozoravao nakon svakih izbora. "Kritike su najprije svi prihvaćali, no nakon toga nitko ništa nije poduzeo da se birački popisi zaista i dotjeraju u red. Zato će se i nakon ovih izbora govoriti kako su glasali mrtvi. To se neće dogoditi jedino u Varaždinu i to zbog toga jer je groblje pod video nadzorom", odgovorio je Mesić u svom prepoznatljivom stilu.

Mesić suzdržan oko uhićenja u HAC-u

Po pitanju uhićenja u HAC-u Mesić je bio suzdržan. Kaže da se ne želi miješati dok institucije države odrađuju svoj posao. Nije želio komentirati ni eventualnu odgovornost ministra Kalmete u ovom slučaju.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 27.11.09. 08:32

mozda si Stipe vec sebi ugradija videonadzor na grobu...


registracija
30/9/09

davor12345, 27.11.09. 17:20

E Tovare62, nadimak ti je na mistu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika