26.11.2009. / 14:54

Autor: Boris Bilas

Čačić: Ključna odgovornost za afere u HAC-u leži na premijerki i ministru

"Članovi uprave i kooperanti umiješani u korupciju moraju snositi odgovornost i o tome nema spora", smatra predsjednik HNS-a koji zaključuje kako, ipak, ključna odgovornost leži na premijerki, resornom ministru i njegovim najbližim suradnicima

Radimir ČačićRadimir Čačić"Uhićenja u HAC-u su očekivana i dobro je da su USKOK i Državno odvjetništvo počeli raditi svoj posao", reakcija je predsjednika HNS-a Radimira Čačića na današnje događaje vezane uz ovu državnu tvrtku.

Čačić dodaje i kako je HAC žarište potrošnje kroz koju su kombinacijom nesposobnosti i korupcije posljednjih nekoliko godina bačene milijarde kuna hrvatskih građana.

"Članovi uprave i kooperanti umiješani u korupciju moraju snositi odgovornost i o tome nema spora", smatra predsjednik HNS-a koji zaključuje kako, ipak, ključna odgovornost leži na premijerki, resornom ministru i njegovim najbližim suradnicima, a tek nakon toga na upravi tvrtke.

Pitanje odgovornosti

"Jedan od bivših predsjednika uprave, gospodin Crnjak, to je i potvrdio u pisanom obliku izjavom da su se svi poslovi dodjeljivali u kabinetu ministra Kalmete", kaže Čačić i dodaje kako dok USKOK i Državno odvjetništvo ne postave pitanje te odgovornosti, afera HAC, kao i druge u Hrvatskoj, ostaje na "igračima iz drugog reda".

"Smiješno je i uvredljivo za hrvatsku javnost da u antikorupcijskom povjerenstvu Vlade sjedi ministar u čijem resoru i za čijeg mandata su bujale kriminalne i korupcijske afere najvišeg reda i da se upravo njegov „model" uzima kao primjer borbe protiv korupcije", kaže Čačić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 26.11.09. 17:07

Čačić je jedan od rijetkih ako ne i jedini koji ima pravo govoriti o odgovornosti i lopovluku.
Isto tako je jedan od rijetkih kome je dokazan SUKOB INTERESA. Jedan od politikanata koji vrijeđa ovaj narod jer smatra da su ljudi glupi i zaboravljivi.On je jednostavno moralno i karakterno
retardiran.


registracija
8/8/09

tovar62, 27.11.09. 07:50

ovi je triba vec odsluzit 15 godina robije,koji je ovo Cedo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika