26.11.2009. / 15:21

Autor: Martina Čizmić

Pozitivan koncert za pozitivno razmišljanje: Hladno pivo u borbi protiv AIDS-a

Upravo zato organiziraju i 'Pozitivan koncert', glazbeni događaj koji će se pod pokroviteljstvom Durexa održati u Tvornici 1.prosinca a na kojem je kao glavna atrakcija najavljeno Hladno Pivo

Glavna atrakcija koncerta biti će Hladno pivoGlavna atrakcija koncerta biti će Hladno pivoSljedeći tjedan obilježava se Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, a u Hrvatskoj će se on obilježiti po 10. put.

Kako su danas istaknuli na konferenciji za novinare, Hrvatska se još uvijek ne ubraja u zemlje u kojima je velik broj zaraženih HIV-om. No, upozoravaju, samo se jedan posto populacije testira iako je testiranje besplatno i anonimno.

Stoga ne iznenađuje da zdravstvene organizacije procjenjuju kako se u Hrvatskoj broj zaraženih kreće između 900 i 1500 ljudi.

Po besplatne kondome u Tvornicu

Kao i svake godine do sada organizacija HUHIV provoditi će tijekom vikenda akcije informiranja javnosti o AIDS-u, HIV-u i prevenciji zaraze, ali i o ophođenju sa ljudima koji su HIV pozitivni.

Istaknuli su da će u 40 gradova diljem Hrvatske njihovi timovi nuditi brošure i besplatne kondome ne bi li povećali svijest među, prije svega mladima.

Upravo zato organiziraju i 'Pozitivan koncert', glazbeni događaj koji će se pod pokroviteljstvom Durexa održati u Tvornici 1.prosinca a na kojem je kao glavna atrakcija najavljeno Hladno pivo.

"Dosta naših pjesama govori o rizičnom ponašanju pa je logično da i mi sviramo na ovom koncertu", rekao je frontman grupe Mile Kekin. On je ujedno pozvao sve ljude 'dobrog srca i tankih novčanika' da izdvoje 40 kuna za ulaznicu i na taj način pokažu da im je stalo do informiranja javnosti o AIDS-u.

Osim Hladnog piva u Tvornici će svirati i Belfatst food s kojima će Hladno pivo odsvirati i jednu zajedničku pjesmu, te Diskurz, Đana Šegon & Superneon i Southern Alias.

Vezane vijesti

Elton John kritizirao "fašiste" koji stigmatiziraju zaražene

Elton John kritizirao "fašiste" koji stigmatiziraju zaražene

Britanski skladatelj i pjevač Elton John nazvao je "fašistima i budalama" one koji stigmatiziraju oboljele od AIDS-a i pozvao je vlade da ne smanjuju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika