26.11.2009. / 17:16

Autor: Andrea Belin

Jednostavno morate znati: Koje su sve blagodati orgazma

Osim što smanjuje napetost, pomaže protiv nesanice i oslobađa depresije, onaj čaroban trenutak kojemu se svi veselimo, ima niz pozitivnih karakteristika. Nakon sljedećih nekoliko redaka, ne preostaje vam ništa drugo nego da se uputite u spavaću sobu

Orgazam ublažava bolOrgazam ublažava bolDa vrhunac blagotvorno utječe na organizam nije nikakva tajna. Upravo zbog toga ne bi bilo loše da se u najtežim trenucima uputite s partnerom u spavaću sobu.

Osim što ćete se riješiti depresije, ubrzati ćete proces topljenja masnih naslaga, a seks je odličan način da se zbližite s partnerom. Saznajte koje su sve blagodati onog čarobnog trenutka koji svi s nestrpljenjem isčekujemo!

Pomaže protiv depresije

U tih nekoliko seksuani, koliko traje jedan prosječan orgazam, u tijeli se izlučuju hormoni koji potiču dobro raspoloženje. Dakle, kada ste izuzetno loše raspoloženi, zabavite se s partnerom pod plahtama jer vam garantiramo da ćete se puno bolje osjećati.

Pomaže pri mršavljenju

Ukoliko niste ljubitelj fizičkih aktivnosti, a želite se riješiti masnih naslaga, ne bi bilo loše da se počnete kvalitetno seksati. U trenutku doživljavanja orgazma dolazi do kontrakcija mišića, a uslijed toga, vaše će se tijelo učvrstiti.

Valja napomenuti da da se tijekom spolnog odnosa izgubi otprilike 150 kalorija. Dakle, treba li vam još razloga da se napokon počnete seksati?

Povećava protok krvi

Duboko disanje i kontrakcije mišića tijekom spolnog odnosa blagotvorno utječu na zdravlje svih stanica u organizmu jer se krv cijelo to vrijeme opskrbljuje kisikom. Osim toga, već je nekoliko istraživanja potvrdilo da ljudi koji se mogu pohvaliti bogatim seksualnim životom, žive duže od onih koji seksualne odnose upražnjavaju jako rijetko.

Ublažava bol

U trenutku doživljavanja orgazma povećava se razina hormona oksitocina, a poznato je da on ublažava bol, naročito glavobolju.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika