26.11.2009. / 19:01

Autor: Hina

Dublinski nadbiskup: Ispričavam se, tužan sam i sram me

"Svakoj zlostavljanoj osobi nudim isprike, izraze tuge i srama zbog onoga što se dogodilo", izjavio je nadbiskup na konferenciji za novinare

Dublinski nadbiskup Diarmuid Martin Dublinski nadbiskup Diarmuid Martin Dublinski nadbiskup Diarmuid Martin u četvrtak se ispričao i izrazio "svoju tugu i sram" nakon objave izvješća o svećeničkom spolnom zlostavljanju više stotina djece do sredine 90-ih godina prošlog stoljeća koje je prikrivala irska katolička crkva.

"Svakoj zlostavljanoj osobi nudim isprike, izraze tuge i srama zbog onoga što se dogodilo", izjavio je nadbiskup na konferenciji za novinare.

Martin, koji je vođenje nadbiskupije preuzeo 2004., žali zbog stajališta katoličke hijerarhije, koja je skrivala zlostavljanja i nije informirala policiju o njima te je naglasio da se "zlo nanijeto djeci nikada neće moći ispraviti".

Izvješće objavljeno u četvrtak "pokazuje razorne pogreške iz prošlosti", naglasio je nadbiskup i priznao da "žrtvama nikada neće niti jedna isprika biti dovoljna".

Službeno izvješće irskog ministarstva pravosuđa na više do 700 stranica optužuje irsku katoličku crkvu za prikrivanje seksualnog zlostavljanja svećenika iz nad više stotina djece tijekom nekoliko desetljeća.

Vezane vijesti

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Niti pljusak koji se spustio na Poznanj nije ih mogao zaustaviti i primiriti. Više od 20.000 raspjevanih irskih navijača "okupiralo" je središte… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika