27.11.2009. / 07:40

Autor: Nacionalova redakcija

Veliki povratak: Polančec se preko Udruge dioničara vraća u Podravku

Ksenija Horvat, radnička predstavnica u NO-u Podravke, je Polančeca predložila kao kandidata za izbor u skupštinu Udruge malih dioničara, ali ne kao članica NO-a, već kao članica Udruge malih dioničara i njihove sadašnje skupštine

Damir PolančecDamir PolančecDamir Polančec, koji je Vladu napustio najvjerojatnije zbog afera u Podravki, mogao bi uskoro ponovno postati članom njene upravljačke strukture. Bivši član uprave Podravke prihvatio je, naime, kandidaturu za izbor u skupštinu Udruge malih dioničara poduzeća, koji posjeduju 30 posto udjela u Podravki, i imaju čak tri mjesta u nadzornom odboru tvrtke, piše Novi list.

Ksenija Horvat, radnička predstavnica u NO-u Podravke, je Polančeca predložila kao kandidata za izbor u skupštinu Udruge malih dioničara, ali ne kao članica NO-a, već kao članica Udruge malih dioničara i njihove sadašnje skupštine.

Prihvaćena kandidatura

Polančec je kandidaturu prihvatio pa se njegovo ime našlo na glasačkom listiću s ukupno 33 imena, od kojih će 27 biti izabrano za skupštinu malih dioničara. Listići su, kaže Horvat za riječki dnevnik, poslani na pet tisuća adresa te se očekuje da će biti vraćeni do 5. prosinca, nakon čega će biti oformljena nova skupština Udruge malih dioničara.

Skupština će ubrzo nakon toga birati svoje vodstvo što, teoretski, znači da bi Polančec, nađe li se u njoj, uskoro mogao postati predsjednikom Skupštine malih dioničara, njezin potpredsjednik ili tajnik.

Kako odgovara Horvat, mali dioničari nadaju se da će i dalje u nadzornom odboru imati tri mjesta od ukupno 11, koliko ih sada ima, no postoji vjerojatnost da se taj broj općenito smanji na sedam. Država, podsjetimo, posjeduje 26,4 posto udjela u Podravki, mali dioničari gotovo 30 posto, FIMA, kao najveći pojedinačni vlasnik 10,64, a bankarski mirovinski fondovi 30 posto. Ostatak od oko tri posto posjeduje sama tvrtka.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 27.11.09. 10:51

uzeo si 10,5 milijuna,a sada ide po cijelu Podravku.Jurčiću,Jurčiću slab si mi ti predsjednik.Ako ne rastjeraš preostalu bandu iz nadzornog,bolje odstupi sam.Da ti se ljudi ne smiju i neproklinju te.Udruga malih dioničara?Pa to su sve još uvijek Polančecovi ljudi.Kao i Horvatova, tvoja podpredsjednica Nadzornog.Držiš opasnu guju u njedrima.Mogla bi ti doći glave.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika