27.11.2009. / 11:57

Autor: Nacionalova redakcija

Vidošević demantira: Nisam za rehabilitaciju umirovljenih generala

Nije bilo govora o rehabilitaciji generala. Oni koji drukčije interpretiraju ove riječi, ili su površni ili ne razumiju na koji način funkcioniraju najrazvijenija demokratska društva svijeta gdje su, kao uostalom i Hrvatske oružane snage

Nadan VidoševićNadan VidoševićIz stožera nezavisnog predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića stiglo je priopćenje u kojem se demantiraju napisi iz jednog dnevnog lista, a po kojima je Vidošević navodno izjavio da bi kada postane predsjednik rehabilitirao generale koje je umirovio predsjednik Mesić. Uz Vidoševića, koji izjavu sada pojašnjava, za rehabilitaciju generala bili su i Milan Bandić i Andrija Hebrang.

S obzirom na niz pogrešnih i nekorektnih interpretacija o stavu predsjedničkoga kandidata Nadana Vidoševića o mogućoj rehabilitaciji umirovljenih generala, a kako bi se izbjegle daljnje nejasnoće, želimo ponoviti što je rečeno jednom dnevnom listu:

"Važnije je da se govori da oni poput generala Krstičevića, koji su u gospodarstvu i visokoobrazovani budu pozvani sudjelovati u velikim projektima od nacionalnog značaja za cijelu Hrvatsku. Ali ne samo on, nego mnogi časnici s ratnim iskustvom i završenim najprestižnijim školama moraju preuzeti odgovorna mjesta u državi".

Dakle, nije bilo govora o rehabilitaciji generala. Oni koji drukčije interpretiraju ove riječi, ili su površni ili ne razumiju na koji način funkcioniraju najrazvijenija demokratska društva svijeta gdje su, kao uostalom i Hrvatske oružane snage, depolitizirane, ili sa žaljenjem moramo konstatirati da su zlonamjerni.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 28.11.09. 18:32

Pitanje je samo što bi ti "rehabilitirani" generali uopće radili u NATO-u? To bih baš volio vidjeti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika