27.11.2009. / 12:03

Autor: Hina

Roman Polanski ostaje u zatvoru preko vikenda

Glasnogovornik ministarstva Folco Galli rekao je redateljeva kuća u Švicarskoj još nije pripremljena za uvjete kućnog pritvora

Roman PolanskiRoman PolanskiŠvicarsko ministarstvo pravosuđa priopćilo je u petak da će slavni redatelj Roman Polanski ostati u zatvoru najmanje do ponedjeljka.

Glasnogovornik ministarstva Folco Galli rekao je redateljeva kuća u Švicarskoj još nije pripremljena za uvjete kućnog pritvora.

Švicarski sud u srijedu je dopustio da uz jamčevinu od četiri i pol milijuna franaka (21,8 milijuna kuna) redatelj Roman Polanski izađe iz pritvora.

"Sud je ocijenio da je ponuđena jamčevina... Uz ostale mjere poput deponiranja identifikacijskih dokumenata i stavljanja stana pod elektronski nadzor, dovoljna da se spriječi opasnost od bijega", kaže se u odluci saveznoga kaznenog suda u Bellinzoni.

Polanski (76) pritvoren je 26. rujna na temelju američkog uhidbenog naloga iz 1978. kad je optužen za silovanje 13-godišnjakinje.

Odluka o puštanju uz jamčevinu nema pravnog utjecaja na proces koji već traje, a kojim švicarske vlasti odlučuju treba li Polanskoga izručiti SAD-u.

Vezane vijesti

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Burne ovacije za Aung San Suu Kyi u Ženevi

Čelnica mianmarske oporbe Aung San Suu Kyi dočekana je u četvrtak u UN-ovu sjedištu u Ženevi uz burne ovacije oko četiri tisuće sudionika Međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika