27.11.2009. / 12:59

Autor: Martina Čizmić

Hrvatska lutrija: Nije istina da propadamo

U Hrvatskoj lutriji priznaju da im je recesija i zabrana pušenja naštetila, ali ne i ugrozila poslovanje

U Hrvatskoj lutriji opovrgavaju natpise o otpuštanjimaU Hrvatskoj lutriji opovrgavaju natpise o otpuštanjimaNakon što je u medijima objavljeno da je Hrvatska lutrija prisiljena otpustiti velik broj svojih zaposlenika zbog loših poslovnih rezultata, reagirali su iz HL-a.

U svom priopćenju navode kako su u ovoj godini poslovali uspješno.

"U prvih devet mjeseci ove godine ostvareni prihod je za 5,23% viši od ukupnog prihoda ostvarenog za isto razdoblje 2008. godine, dok u odnosu na plan povećanje iznosi 3,9%", ističu u priopćenju.

Dodali su kako im je ipak naštetila recesija i zabrana pušenja te jaka konkurencija, što je rezultiralo padom prihoda za 14 posto u odnosu na godinu ranije.

Nema govora o otpuštanjima

Odbaciju medijske navode o otpuštanju 200 radnika koji su "potpuno je proizvoljni i netočni".

"Ni jedan radnik Hrvatske Lutrije, zaposlen na neodređeno vrijeme, neće biti otpušten. Dijelu radnika na određeno vrijeme, koji su svoj radni odnos i zasnovali u trenutku kad je opseg poslova u casinima i automat klubovima bio u porastu, zbog prestanka potrebe neće biti produžen ugovor o radu", stoji u priopćenju uz napomenu kako 73 radnika, zaposlena na određeno vrijeme, neće dobiti produžetak ugovora.

Na kraju ističu kako u skladu s postojećom gospodarskom situacijom i dalje nastoje pronaći rješenja kroz racionalizaciju i optimizaciju poslovanja kako bi osigurali nastavak rada automat klubova.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika