11.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

SPECIJALCI PREKINULI PROSVJED NERASPOREĐENIH POLICAJACA

SPECIJALCI PREKINULI PROSVJED NERASPOREĐENIH POLICAJACA

Pripadnici interventne policije su u utorak navečer prekinuli prosvjed neraspoređenih hrvatskih policajaca, koji su već skoro šest mjeseci utaboreni na Markovom trgu nasuprot ulazu u zgradu Vlade, uklonivši im šatore, transparente, suncobrane ali i osobne stvari. Željko Spolodor, jedan od neraspoređenih policajaca-prosvjednika izjavio je kako su ih specijalci usmeno izvijestili da je prosvjed prekinut ali nisu rekli čijom odlukom. Dodao je da prosvjednici nisu pružali nikakav otpor te da sukoba sa pripadnicima interventne policije nije bilo.
Riječ je o bivšim policajcima koji izražavaju nezadovoljstvo činjenicom da su otpušteni i do sada nisu prihvatili ni jedan prijedlog Vlade o rješavanju njihova statusa. Prosvjednici su se sinoć povukli u kapelicu crkve Sv. Marka namjeravajući od tamo nastaviti prosvjed unatoč zabrani. Zbog toga je u srijedu tokom dana policija uhitila vođu neraspoređenih policajaca Filipa Lacića silom ga uguravši u policijski kombi. Glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja objasnila je da je Lacić priveden jer kao organizator javnog prosvjeda nije osigurao javni red i mir, što je po zakonu o prekršajima bio dužan.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika