27.11.2009. / 19:29

Autor: Totalsport

UEFA otvorila vlastitu istragu protiv kladioničarske mafije

Europska nogometna organizacija (UEFA) poručuje da želi instruirati nogometaše kako izbjeći kriminalne skupine koje su involvirane u klađenje na nogometnim utakmicama diljem Europe zbog stjecanja financijske dobiti

Michel Platini i Florentino PerezMichel Platini i Florentino PerezEuropska nogometna organizacija (UEFA) poručuje da želi instruirati nogometaše kako izbjeći kriminalne skupine koje su involvirane u klađenje na nogometnim utakmicama diljem Europe zbog stjecanja financijske dobiti.

Poznato je da UEFA usko surađuje s tužiteljstvom u Bochumu koje vodi istragu o otprilike 200 sumnjivih utakmica u ligama devet europskih država, a to su , kao što je poznato Hrvatska, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Švicarska i Turska. Istraga obuhvaća i utakmice u UEFA-inim elitnim natjecanjima, Ligi prvaka i Europa ligi, a istražuju se klubovi u još dvije zemlje, uz devet spomenutih.

Autoriteti UEFA-e poručili su kako dijele odgovornost s nacionalnim nogometnim savezima o informiranju igrača i klubova o riziku koji preuzimaju ukoliko se upuste u nečasne i kriminalne radnje.

Isto tako, UEFA je pokrenula i vlastitu istragu koja uključuje trojicu sudaca i još nekoliko nogometnih dužnosnika koji su sumnjivi da su pomagali ili sudjelovali u namještanju utakmica.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika