28.11.2009. / 10:20

Autor: Ana Smrečki

Afera Podravka: Marinac prebacio dionce na zeta

Nakon Marinčevog poteza i neki su drugi menadžeri Podravke pokušali iz istražnog zatvora preko svojih odvjetnika prepisati svoju imovinu na nekog drugog, no tada je već istražni sudac odlučio da osumnjičenici iz afere Podravka moraju u svojim zahtjevima precizno navesti što namjeravaju ovjeriti

Darko MarinacDarko MarinacBivši šef Uprave Podravke Darko Marinac, uhićenog zbog sumnji u malverzacije dionicama te tvrtke, osim što je nekretnine prebacio na svoju obitelj iz Remetinca se riješio i svojih dionica. Kako piše Jutarnji list, Marinac je uz dopuštenje istražnog sudca zagrebačkog Županijskog suda Krešimira Devčića 2000 dionica Podravke i 69 dionica T-HT-a prepisao na svog zeta. Dionica vrijednih oko 600 tisuća kuna, Marinac se je riješio dva tjedna nakon uhićenja iz istražnog zatvora. Mjesec dana prije uhićenja nekretnine je pak prepisao na obitelj.

Nakon poteza Darka Marinca i drugi optuženici pokušali prepisati imovinu

Ugovor o prijenosu dionica u Remetincu je ovjerio javni bilježnik, potvrdio je Krešimir Devčić. «U tom trenutku nije bilo nikakvih zapreka da se odobri zahtjev za posjet javnog bilježnika. Prilikom traženja dopuštenja za odlazak kod Marinca podnositelji nisu precizirali zbog kakvih je ovjera potreban javni bilježnik», pojašnjava Devčić.

Nakon Marinčevog poteza i neki su drugi menadžeri Podravke pokušali iz istražnog zatvora preko svojih odvjetnika prepisati svoju imovinu na nekog drugog, no tada je već istražni sudac odlučio da osumnjičenici iz afere Podravka moraju u svojim zahtjevima precizno navesti što namjeravaju ovjeriti. Od tada nitko ni nije tražio nešto slično.

Marincu provalili u vikendicu, provalnici ostavili poruku

A dok Marinac leži u Remetincu, obitelj proživljava drame. Naime, u njihovoj vikendici u Kupeč Dolu nedaleko od Jastrebarskog nepoznati provalnici upali su u kuću. Nisu ništa uzeli, ali su razbili prozore, raskopali ormariće i na radnom stolu ostavili poruku u orasima, koji simboliziraju strelicu koju su usmjerili prema glavnoj kući na imanju.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 28.11.09. 11:27

ovo šta se desilo je stvarno jadno i smiješno.Da se to može desiti u Remetincu,to normalan čovijek ne može povjerovati.I nakon iznošenja ove odurne vijesti pred javnost,Devčić nije ni jednom riječi dao do znanja da će ovo prebacivanje biti poništeno.Ako se mislite sprdat sa javnošču i brukati pred svjetom,samo nastavite.I tko da vam više vjeruje.Sve je ovo počelo ličiti na jedan veliki igrokaz.Čime vas je Marinac toliko zadužio da ste napravili takav "propust"?Tu nešto opasno smrdi.Baš me zanima kako će se ovo razvijati dalje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika