28.11.2009. / 11:06

Autor: Andrea Belin

Isprobajte: Čajevi koji uklanjaju masne naslage i celulit

Umjesto kave, svako jutro uživajte u ispijanju različitih čajeva koji blagotvorno utječu na organizam, a što je najvažnije uklanjaju neželjenu narančinu koru

Čajevi su odlični saveznici u borbi protiv celulitaČajevi su odlični saveznici u borbi protiv celulitaTočno je da niti jedna metoda mršavljenja nije potpuno učinkovita, međutim uz redovitu fizičku aktivnost i neke preparate, sigurno ćete zaustaviti daljnje razvijanje masnih naslaga i celulita.

Dakle, umjesto kave, svako jutro uživajte u ispijanju različitih čajeva koji blagotvorno utječu na organizam, a osim toga, uklanjaju neželjenu narančinu koru koja je tijekom zimskih mjeseci najveći neprijatelji većine žena!

Voda

Odmah na početku valja napomenuti da je voda najveći neprijatelj celulita. Tekućinu bez okusa i mirisa ne morate ispijati u litrama, ali određenom količinom riješiti ćete se svih štetnih tvari u organizmu.

Litra do litra i pol obične vode biti će sasvim dovoljna, međutim gaziranu vodu pijte u manjim količinama.

Trešnja, jasen i vinova loza

Čajevi od trešnje, jasena i vinove loze su najučinkovitiji u borbi protiv celulita. Vjerujemo da ove biljke do sada niste koristili do sada, ali ako želite smršaviti, vrijeme je da promijenite navike.

Osim što ćete povećati konzumaciju čajeva, morate pripaziti na prehranu. Dakle, umjesto masnih jela, radije konzumirajte voće i povrće, namirnice bogate vlaknima i biljnim uljima.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je idealan napitak u borbi protiv celulita, ali i u svim ostalim dijetama. Zeleni čaj je bogat antioksidansima, a sadrži i vitamine, kao i provitamin A. Ako ne volite intenzivnu aromu ovog čaja, izaberite zeleni čaj sa dodacima voćnih aroma.

„Kratka limunada"

Umjesto kave, ujutro kada se probudite popijte napitak od jednog decilitra vode s nekoliko kapi limuna jer je također odličan za čišćenje organizma od štetnih tvari.

Dodaci prehrani

Za borbu protiv celulita dobrodošli su i dodaci prehrani, naročito multivitamini i minerali. Oni pomažu organizmu u uklanjaju štetnih tvari. Osim toga, ne bi bilo loše da koristite preparate na bazi algi.

Vezane vijesti

Riješite se masnih naslaga - 6 savjeta za ravan trbuh

Riješite se masnih naslaga - 6 savjeta za ravan trbuh

Popijte čašu vina uz večeru Iako su alkoholna pića sinonim za prazne kalorije, jedna studija je pokazala da su žene, koje popiju jedno do dva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika