28.11.2009. / 18:33

Autor: Hina

Nasilni prosvjedi protiv WTO-a u Ženevi

Skup je održan u znak prosvjeda protiv trodnevne ministarske konferencije WTO-a koja u Ženevi počinje u ponedjeljak. Prosvjednici su nosili parole: "Zaustavite kapitalizam", "Ne WTO-u" ili "WTO je neprijatelj klime"

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaProtukapitalistički prosvjednici u subotu su središtu Ženeve razbijali prozore banaka te zapalili nekoliko automobila tijekom prosvjeda protiv Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

Nekoliko je osoba tijekom prosvjeda, u kojima je po švicarskim medijima sudjelovalo 2000 ljudi, palicama razbijalo prozore na zgradi banke Credit Suiss, caffe-baru Starbucksu i drugim zgradama na koje su naišli.

Izvjestitelj agencije Reuters koji se nalazi na licu mjesta rekao je da se čini da neki prosvjednici razbijaju prozore na svakoj zgradi pored koje prolazi prosvjedna povorka. Prosvjednici su također zapalili četiri automobila.

Skup je održan u znak prosvjeda protiv trodnevne ministarske konferencije WTO-a koja u Ženevi počinje u ponedjeljak. Prosvjednici su nosili parole: "Zaustavite kapitalizam", "Ne WTO-u" ili "WTO je neprijatelj klime".

Vezane vijesti

Dug put Rusije u WTO

Dug put Rusije u WTO

Ovog četvrtka (15.12.) bi ministarsko vijeće Svjetske trgovinske organizacije trebalo izreći preporuku da Rusija pristupi toj organizaciji. Tako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika