29.11.2009. / 15:22

Autor: Totalsport

ATP finale u Londonu: Juan Martin del Potro i Nikolaj Davidenko u finalu

Nakon ruskog tenisača Nikolaja Davidenka, u posljednji meč ATP finala u Londonu se plasirao argentinski tenisač Juan Martin del Potro, osvajač ovogodišnjeg US Opena

Juan Martin del PotroJuan Martin del PotroNakon ruskog tenisača Nikolaja Davidenka, u posljednji meč ATP finala u Londonu se plasirao argentinski tenisač Juan Martin del Potro, osvajač ovogodišnjeg US Opena.

U polufinalu je Argentinac pobijedio Šveđanina Robina Söderlinga 6-7(1), 6-3, 7-6(3) nakon dva sata i 11 minuta velike borbe dva tenisača koja s najviše sile i moći trenutačno igraju tenis.

Na kraju su o svemu odlučivale sitnice, no tijekom meča (osim u prvom setu) Del Potro je uvijek imao bolji potez više od igrača koji je u London došao kao prva zamjena i dogurao do polufinala.

Del Potro je trebao imati prvi set u džepu i otvoren put prema pobjedi u dvama setovima. Naime, Söderling nije imao odgovor na njegove servise u prvom setu, ali je zato Argentinac uporno pritiskao početni udarac Söderlinga. Stalno je bio blizu, uostalom, došao je do četiri break-lopte, ali je svaki put švedski tenisač savršeno reagirao.

Uz mnogo muke se Söderling dovukao do tie-breaka, a tamo je doslovno razbio Del Potra koji je griješio i uhvatio samo jedan poen.

U drugom setu Del Potro nije napravio istu pogrešku, jer je opet bio bliže breaku, ali je i iskoristio drugu break-loptu za 6-4 i nastavak drame i atomskog tenisa u londonskoj O2 Areni.

Treći set je, sasvim normalno, donio mali pad na servisu oba tenisača, no istina je i da su oboje počeli žešće igrati na reternu i tako stavljati u probleme suparnika.

Sjajnim vraćanjem servisa Söderling je kod 3-2 napravio break za 4-2, no Del Potro je maestralno odmah uzvratio na isti način, te je oduzeo švedskom tenisaču početni udarac za 4-3, a potom spasio 0-30.

Nije moglo drugačije nego da se sjajni meč dvaju gromovitih tenisača završi u tie-brekau, gdje je Del Potro ipak dokazao da je jedan korak ispred Šveđanina. Poveo je 21-godišnji Argentinac 4-0, pa se četiri godine stariji Šveđanin kratko vratio na 4-2, ali bilo je to sve od njega. Argentinac je došao do 6-2, a malo kasnije i asom završio meč za finale.

Del Potro je globalno gledano bio jači u meču, imao je sedam break-lopti, a Söderling samo jednu. I bolje je izgledao kod većine izmjena udaraca, pogotovo kada se lomio susret.

U finalu će, dakle, igrati Nikolaj Davidenko i Juan Martin del Potro. U karijeri Rus ima 2-1.

ATP finale, polufinale:

Del Potro - Söderling 6-7(1), 6-3, 7-6 (3)

Davidenko - Federer 6-2, 4-6, 7-5

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika