29.11.2009. / 17:33

Autor: Nacionalova redakcija

Zbog korupcijskih afera kandidatu Hebrangu pada popularnost

Upitan treba li ministar Božidar Kalmeta podnijeti ostavku zbog afera u HAC-u, Hebrang je odgovorio da 'ne bi to komentirao'

"Analitičari kažu da se afere negativno odražavaju na moj rezultat, ali ja vjerujem da će biračima biti jasno da ne samo da nisam bio u tim aferama nego da glavne aktere i ne poznajem ili ih poznajem tek površno", poručio je u intervjuu za Jutarnji list HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang. Upitan treba li ministar Božidar Kalmeta podnijeti ostavku zbog afera u HAC-u, Hebrang je odgovorio da 'ne bi to komentirao'. Nakon što su ga podsjetili kako je bio jedan od najagilnijih komentatora tijekom afere kamioni i to u obranu smijenjenog Berislava Rončevića, kandidat vladajuće partije je odgovorio kako 'to nije isto'. "O slučaju Rončevića i kamiona morao sam imati stav i mišljenje jer sam bio član saborskog povjerenstva.

I Faber, kao i Šima Krasić, pred svima su mi rekli da nema elemenata kaznenog djela. Što se poslije dogodilo i što je poslije otkriveno?! Nisam to mogao znati", rekao je Hebrang, dodavši kako smatra da je Kalmeta dobro vodio svoj resor 'što se vidi po kilometrima sagrađenih prometnica, po trajektima za otoke..' Komentirajući jučerašnju Mesićevu izjavu da će državni odvjetnik sigurno pozvati Sanadera bude li smatrao da s njim treba razgovarati, te da je Sanader nešto znao o mutnim poslovima, Hebrang je kazao: "Pa da, Bajić će ga zvati ako bude smatrao da treba s njim razgovarati. To je ok, a o tome je li Sanader nešto znao ili nije nemam pojma".

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

registracija
18/10/09

NikoLac, 29.11.09. 18:43

Gospodine Hebrang, zar nikada niste čuli za narodnu izreku "s kakvima si, takav si". Uostalom, da je bivši premijer želio da budeš predsjednik ne bi radio sve te svinjarije.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 29.11.09. 19:57

Mene više brine javno podupiranje kandidature g.Hebranga od premijerke,iako ona predobro zna da većina HDZ-ovaca neće podržati g.Hebranga.


registracija
27/7/09

columbo, 29.11.09. 20:13

Dragi sjor Andrija, najbolje vam je da odglumite kakvu bolest i da se povucete iz kampanje, jer vi i sami najbolje znate da nemate sansi. Znao je to i onaj koji vas je predlozio, ali je zelio vasu politicku smrt. Vi jos uvjek imate sansi pomoci samome sebi...


registracija
22/7/09

bm0112, 29.11.09. 20:55

Šjor Columbo je točno napisao o čemu se radi.Čestitam na analizi!!!


registracija
27/8/09

Lujo1, 29.11.09. 22:52

U kampanjama kandidati obično pripovedaju kak sve znaju, kak su najlepši i najpametniji, kak su najpošteniji, kak nikad ne lažu i td. i td, a ovaj "kandidat" već je prije rekel kak samo slućajno govori istinu, a sad veli kak niš ne zna! Nazdravlje i takav kandidat. Ovaj bi "kandidat" bil dobar za neki tragikomični kazališni komad, ali nikak za predsednika!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika