30.11.2009. / 11:11

Autor: Martina Čizmić

Prodaja Crobenza: Pisma namjere Ini poslali Petrol, OMV i Lukoil

Čak 177 milijuna od procjenjene vrijednosti otpada na veleprodajni biznis, pa bi maloprodajni mogao biti prodan i za desetinu te cijene

Ini ostaje još tri mjeseca za prodaju CrobenzaIni ostaje još tri mjeseca za prodaju CrobenzaU roku predviđenom za prikupljanje pisma namjere za kupovinu Crobenza, Ini su se javile barem tri tvrtke. Uz slovenski Petrol koji je to i javno potvrdio, neslužbeno se doznaje da su za kupovinu 14 benzinskih postaja Crobenza zainteresirani i Lukoil te OMV.

Kako piše Poslovni dnevnik, sve tri tvrtke zainteresirane su da preko Crobenza ojačaju svoj položaj na tržištu, ali i preuzmu njegovo pravo na veleprodaju.

Koliko zapravo vrijedi Crobenz?

No, cijena po kojoj će Crobenz biti prodan još uvijek spada u poslovnu tajnu. I dok se prema nekim procjenama vrijednost kompanije kreće oko 200 milijuna eura, drugi ističu da zbog cijelog niza sporova ta vrijednost nije ni 100 milijuna eura.

Također, čak 177 milijuna od procjenjene vrijednosti otpada na veleprodajni biznis, pa bi maloprodajni mogao biti prodan i za desetinu te cijene.

Poslovni neslužbeno doznaje da je Ina postupila suprotno rješenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja joj je zabranila da ugovore o veleprodaji koje Crobenz ima s Inom prenese na bilo koga drugoga do prodaje Crobenza. Naime, neki su od tih ugovora navodno već prebačeni na Inu i Tifon, pa vrijednost Crobenza automatski pada iz dana u dan.

Još tri mjeseca za prodaju

Zbog toga je Agencija zatražila izvještaj o poslovanju tvrtke prije i nakon raspisivanja natječaja.

U Ini pak ponavljaju da poštuju sve naloge iz rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i tvrde kako nema nikakvih prijenosa ugovora iz Crobenza na Inu ili druge tvrtke.

Inače, Ini je ostalo još tri mjeseca da dovrši prodaju Crobenza, jer je propisani rok od devet mjeseci počeo teći s danom izdavanja rješenja Agencije, odnosno 9. lipnja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika