30.11.2009. / 11:38

Autor: Boris Bilas

Sutliću još tjedan dana: Markota zatražio smjenu Hloverke

Sutlić će tako u stolici šefa HRT-a sjediti barem do sljedećeg utorka, a da li je ovoj odluci "kumovao" i njegov tajni sastanak s predsjednikom Programskog vijeća Sinišom Grgićem, nije poznato

Vanja SutlićVanja SutlićSuprotno najavama, Programsko vijeće HRT-a nije na današnjoj sjednici raspravljalo o smjeni glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića. Iako je radna skupina napravila nacrt zaključaka za eventualno pokretanje postupka za njegovo razrješenje, o svemu će se raspravljati na sljedećoj sjednici 8. prosinca.

Podsjetimo, na prošloj sjednici je Vijeće zadužilo skupinu u sastavu Siniša Grgić, Zvonko Milas i Marina Škrabalo da sukladno odredbama zakona o HRT-u pripremi nacrt detaljnog obrazloženja za eventualno pokretanje postupka razrješenja te ga dostavi svim članovima Vijeća.

Rezultati 'referenduma'

Na današnjoj sjednici Programskog Vijeća, ravnatelj HTV-a Blago Markota prikazao je rezultate "referenduma" među zaposlenicima HTV-a u kojem su iznijeta mišljenje o stanju na HTV-u te imaju li povjerenja u glavnu urednicu informativnog programa Hloverku Novak Srzić. Ona se na sjednici Programskog vijeća nije pojavila jer ima gripu.

Anketa je pokazala da su novinari nezadovoljni rukovodstvom, a Markota je zaključio da ne postoji ni jedan pokazatelj da će se stanje u informativnom programu poboljšati, pa je predložio smjenu glavne urednice Informativnog programa Hloverke Novak Srzić. O tome će se također raspravljati 8. prosinca.

Na prošloj je sjednici Sutlić najavio kako će zatražiti Markotinu smjenu. Programsko vijeće primilo je na znanje i izvješće Ravnateljstva o poslovanju u 2008. godini koje prosljeđuju Saboru uz izvadak iz rasprave.

Sutlić će tako u stolici šefa HRT-a sjediti barem do sljedećeg utorka, a da li je ovoj odluci "kumovao" i njegov tajni sastanak s predsjednikom Programskog vijeća Sinišom Grgićem, nije poznato, kao što nisu poznati ni razlozi odgode rasprave o zaključcima radne skupine.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika