30.11.2009. / 16:28

Autor: Hina

Boston: Predstavljeno pivo s 27 posto alkohola

Pivo je zabranjeno u trinaest američkih država, mahom južnih, u kojima su na snazi stari zakoni koji ograničenje količine alkohola u pivu postavljaju na četrnaest posto

Pivo "Samuel Adams Utopias" Pivo "Samuel Adams Utopias" Ono je zabranjeno u 13 američkih država i ne prodaje se u pakiranjima po šest boca - "Samuel Adams Utopias" najjače je pivo na svijetu sa 27 posto alkohola i pojavljuje se u prodaji svake dvije godine.

Tamno pivo "Samuel Adams Utopias" ponos je bostonske pivovare čiji je vlasnik Jim Koch predstavio ovoga vikenda ovogodišnju "berbu".

"Utopias" svoju jedinstvenu snagu zahvaljuje 15-godišnjem sazrijevanju u drvenim bačvama bostonske pivovare, istima kakve se koriste za sazrijevanje whiskeyja.

Zbog dugog proizvodnog kruga na tržištu se pojavljuje svake dvije godine u ograničenim količinama. U vrijeme blagdana, primjerice. Koch će ove godine na tržište plasirati samo 10 tisuća boca (6,5 dcl) po cijeni od 150 dolara (730 kuna).

Pivo je zabranjeno u 13 američkih država, mahom južnih, u kojima su na snazi stari zakoni koji ograničenje količine alkohola u pivu postavljaju na 14 posto.

Pivo se prodaje u keramično-bakrenim bocama koje podsjećaju na kotlić. Koch kaže da je "Utopias" pivo za sofisticirane ljubitelje i trebalo bi ga konzumirati kao šampanjac. "To nije pivo za utakmice vikendom", rekao je.

Vezane vijesti

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Znanstvenici će obnoviti pivo s broda potopljenog 1840.

Ako biste rado probali pivo staro 170 godina, ne gubite nadu jer finski istraživači možda uspiju obnoviti pivo iz 1840. zahvaljujući tome što su u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika