30.11.2009. / 18:12

Autor: Nacionalova redakcija

Dodik Mesića prozvao za ustaštvo, član Predsjedništva HDZ BiH ga nazvao kugom

"Mesić je činio sve što je moguće da se približi bošnjačkom narodu i da bude u funkciji njihovog zaštitnika, iako je na sceni u BiH majorizacija Hrvata. On to radi zbog ličnih interesa u kapitalu i privrednom proboju", dodao je među ostalim Jović

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u intervjuu za srpski Kurir kako je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na početku rata zastupao ustaške parole te da su na toj ideologiji Srbi protjerani iz njegove države. Dodik se nije zaustavio samo na tome. Naime, on je istaknuo kako je Hrvatska nastala na etničkom čišćenju, a ne Republika Srpska na čijem je on čelu.

"Mesić vodi antisrpsku politiku. On sada želi zanemariti etničko čišćenje Srba koje se događalo u Hrvatskoj, bacajući krivicu na druge.", rekao je Dodik, dodavši kako je hrvatski predsjednik 'potpomognut savjetima svojih mentora iz Sarajeva, Harisa Silajdžića i Željka Komšića i ostalih'.

On je dodao kako je onemogućen povratak Srba u Hrvatskoj, jer ih se 'hapsi čim se pojave na granici, što dokazuje da Hrvatska nastavlja s etničkim čišćenjem'. "Oni Srbi koji su preživjeli rat sada razmišljaju kako da odu iz Hrvatske, pošto tamo nemaju osigurana građanska prava", rekao je Dodik srpskom tabloidu. Mesića nije štedio ni član Predsjedništva HDZ-a BiH Ivo Miro Jović. "Ne daj Bože da nas opet zadesi kuga poput dosadašnjeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića", rekao je Jović za Glas Srpske.

"Mesić je činio sve što je moguće da se približi bošnjačkom narodu i da bude u funkciji njihovog zaštitnika, iako je na sceni u BiH majorizacija Hrvata. On to radi zbog ličnih interesa u kapitalu i privrednom proboju", dodao je među ostalim Jović.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 30.11.09. 23:24

Hrvatska konačno treba otkačiti te Bosance, pa nek' se onda Ivo Miro & Co drže za ruke sa Dodikom.
Svi ti veliki herceg-Hrvati sišu hrvatski proračun, a nama jedino šalju svoje kriminalce. Idiotska Tuđman-Šuškova politika u BiH je 1993. od Hrvatske kao nesumnjive žrtve dovela do statusa agresora i izjednačila nas sa Srbijom.
Sada nam predsjednika države određuje ekipa koja ni pare ne daje u proračun, ali ga debelo koristi.
Fuj.


registracija
8/8/09

tovar62, 01.12.09. 07:46

Milorade vise je on cetnik neg ustasa bolje da ga uzmete za savjetnika


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika