30.11.2009. / 23:46

Autor: Ana Smrečki

'Tko je sljedeći': Nakon Ponačeca i Kalmete na red dolazi i Matulović Dropulić?

«Ministrica Matulović-Dropulić 2004. godine je progurala Marija Crnjaka na čelo HAC-a. U Nadzornom odboru HAC-a sjedi Boris Ordulj, njezin najbliži suradnik dok je bila zagrebačka gradonačelnica», otkrivaju anonimni sugovornici vezu ministrice Matulović-Dropulić s poslovanjem i šefovima HAC-a

Ministrica Marina Matulović-DropulićMinistrica Marina Matulović-DropulićU našoj državi mediji imaju ključnu ulogu u razotkrivanju afera u državnim tvrtkama i to sve nakon odlaska premijera Ive Sanadera. Iako bi se tim problemima u startu trebale baviti pravne institucije naše države, no to ipak čine mediji. Stoji li pak iza pojedinih medija politika, pitanje je koje zaslužuje dubinsku analizu.



Kadrovska križaljka Jadranke Kosor polako 'gubi sjaj'

Istodobno, kadrovska križaljka u timu Jadranke Kosor naveliko se mijenja. Prije dolaska na čelno mjesto u Banskim dvorima, sezonu afera otvorio je ministar Berislav Rončević. Nakon njega, a po dolasku premijerke Kosor, s dužnosti ministra i potpredsjednika Vlade, zbog afere Podravka morao je odstupiti Damir Polančec. Ista sudbina, čini se slijedi i ministru Božidaru Kalmeti, zbog najnovije afere, one u Hrvatskim autocestama.

Kalmeta nema jedini utjecaj na Upravu HAC-a, tu je i Matulović-Dropulić

No, prema pisanju Jutarnjeg lista, Kalmeta nije jedini koji ima utjecaj na rad Uprave HAC-a. Važnu ulogu, prema riječima anonimnih sugovornika ima i Marina Matulović-Dropulić, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

«Ne znam koliko vam je poznato, ali ministrica Matulović-Dropulić 2004. godine je progurala Marija Crnjaka na čelo HAC-a. Nadalje, u Nadzornom odboru HAC-a sjedi Boris Ordulj, njezin najbliži suradnik dok je bila zagrebačka gradonačelnica», otkrivaju anonimni sugovornici vezu ministrice Matulović-Dropulić s poslovanjem i šefovima HAC-a.

Koja je uloga ministrice graditeljstva i je li ona ključna?

Budući da već šest godina obnaša dužnost ministrice graditeljstva, o njezinoj ulozi u gradnji hrvatskih autocesta se i ne govori. Smatraju je jednom od najmoćnijih žena u Vladi. Osim jednog slučaja netrpeljivosti u odnosu s predsjednikom Mesićem i to zbog dionica IGH, Matulović-Dropulić dobro kotira među političkim čelnicima. Koja je njezina uloga u ovom slučaju, pokazat će vrijeme.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 01.12.09. 00:42

a ona sigurno


registracija
27/7/09

columbo, 01.12.09. 06:17

Ja bih volio da se taj red malo preskoci, pa da u medjuvremenu, konacno ode smijurko Jandrokovic. Jer, za Vladu nema vise blamaze nego imati njega u svojim redovima...


registracija
8/8/09

tovar62, 01.12.09. 07:29

sada vidite dali je Ivo pravilno postupija,jer da ih je on poceja cistit ode glava,ali je dobro gjelovao SOK


registracija
27/10/09

buongiorno, 01.12.09. 08:03

pa sljedeće je valjda Jadranaka Kosor ! i raspisati nove izbore, jer 99 % Valde je kvarno- i to je to !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika