29.06.2004. / 00:00

Autor: Hrvoje Perinić

HRVATSKA

ODRŽANA SJEDNICA KOORDINACIJE ZA LJUDSKA PRAVA VUKOVARSKOSRIJEMSKE ŽUPANIJE


Dva osnovna zaključka na sjednici koordinacije za ljudska prava u Vukovaru, odnosila su se na neučinkovitu pravnu zaštitu zlostavljanje djece, te analizu etničkih sukoba na području vukovarsko-srijemske županije. Zbog neodgovarajuće pravne regulative, događa se da zlostavljači bivaju vraćeni nakon kažnjavanja u obitelji te nastavljaju sa zlostavljanjem. Prema riječima predsjednika Udruge Hitne službe Hrvatske, Danijela Šote, u razdoblju od 1999. godine do danas u Hrvatskoj je bilo prijavljeno 400 slučajeva zlostavljanja djece (podaci MUP-a). Najčešće su zlostavljana djeca u dobi od 4 do 8 godine, a posebice rizična skupina su djeca s poremećajem u razvoju.
Prema podacima Policijske uprave vukovarske-srijemske iznesene od člana Koordinacije Luke Kalinića, na tom području evidentirano je 2003. godine, 40 etničkih sukoba. Od toga 30 u posljednjih 7 mjeseci 2002. godine. Kalinić je izjavio da se ne radi o težim incidentima, a većina njih se je dogodila u mjestima naseljenim Hrvatima i Srbima. Članovi koordinacije raspravljali su i o osobama treća životne dobi.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika