01.12.2009. / 10:29

Autor: Nacionalova redakcija

Barba Lukina kuhinja: HAC za nepotrebnu promidžbu platio 700 tisuća kuna

Tako je, primjerice, 7. lipnja ove godine u emisiji Novac, emitiran plaćeni prilog o otvaranju drugih cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, iako su svi drugi mediji o tome izvjestili nekoliko dana prije, besplatno i u udarnim terminima

Predsjednik Sabora Luka BebićPredsjednik Sabora Luka BebićHrvatske autoceste ugovorile su proljetos s tvrtkom Spektar produkcija medijsku promociju, odnosno plaćeni PR vrijedan 700 tisuća kuna. Kako doznaje Business.hr, najviše zasluga za to što je taj posao dobila Spektar produkcija ima predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Spektar produkcija je, naime, povezana s Bebićevim sinom Antom, suvlasnikom tvrtke B1 plakati, a prema nekim izvorima i vlasnikom same Spektar produkcije. Ta je tvrtka posao dobila izravnom pogodbom, bez javnog natječaja, nakon što su HAC-u poslali svoju ponudu.

Slabo gledane emisije

Prema navodima Business.hr-a, smijenjeni predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo dobio je od Luke Bebića zadatak da tu ponudu prihvati i ostvari.

Iako su u Spektru sve zanijekali te tvrde da su iz HAC-a poslali upit za njihove usluge medijske promidžbe, ostaje činjenica da su u emisijama koje producira ta kuća - Automotiv, Automagazin, Novac, KS Magazin - emitirani prilozi o HAC-u, iako su te emisije slabo gledane, a istovremeno su prilozi o HAC-u prikazivani i u puno gledanijim emisijama i to besplatno.

Tako je, primjerice, 7. lipnja ove godine u emisiji Novac, emitiran plaćeni prilog o otvaranju drugih cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, iako su svi drugi mediji o tome izvjestili nekoliko dana prije, besplatno i u udarnim terminima.

Veza Bebić - Prskalo

Luka Bebić ovih dana tvrdi kako nije imao nikakve veze s imenovanjem Jurice Prskala na mjesto predsjednika Uprave HAC-a, no i sam Prskalo je jednom izjavio kako poznaje Bebića jer su rodom iz Metkovića, te je barba Luka "možda i kazao koju dobru riječ o njemu, ali tek kada je bio odabran na osnovi preporuka i stručnosti".

Međutim, baš je stručnost Jurice Prskala upitna, budući da je na mjesto šefa HAC-a došao bez ikakvog prethodnog iskustva jer je taj inženjer građevine zasjeo u fotelju predsjednika Uprave državne tvrtke bez ikakva iskustva u vođenju tvrtki.

No, ugovor HAC-a sa Spektar produkcijom konkretan je dokaz da je svoj utjecaj u toj državnoj tvrtki koristio i predsjednik Sabora, iako sada tvrdi da s HAC-om i bivšim čelnicima nije imamo nikakve veze.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

registracija
25/11/06

markica, 01.12.09. 14:04

svi su oni lopuže na čelu z jacom sve na goli otok kamen tucat.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika