01.12.2009. / 12:43

Autor: Hina

Dubai World najavio restrukturiranje 26 milijardi dolara duga

Preustroju će biti podvrgnute podružnice Nakheel World i Limitless World, a neće obuhvatiti podružnice Infinity World Holding, Istithmar World, te Ports and Free Zone World

Dubai World duguje oko 26 milijardi dolaraDubai World duguje oko 26 milijardi dolaraDubai World, posrnula državna tvrtka emirata Dubai, u utorak je priopćio da vodi "konstruktivne" razgovore s bankama radi restrukturiranja nekih 26 milijardi dolara duga.

"Ukupna vrijednost duga kompanija u procesu restrukturiranja doseže oko 26 milijardi dolara", stoji u priopćenju Dubai Worlda.

Od toga šest milijardi dolara otpada na islamske obveznice koje drži podružnica Nakheel, priopćio je nadalje Dubai World.

Preustroju će biti podvrgnute podružnice Nakheel World i Limitless World, a neće obuhvatiti podružnice Infinity World Holding, Istithmar World, te Ports and Free Zone World.

Obustava trgovine obveznicama

Nakheel je u ponedjeljak zatražio obustavu trgovine svojim obveznicama na burzi u Dubaiju. Ta tvrtka, dio poslovanja Dubai Worlda koji se bavi građevinskim projektima, ima 3,5 milijarde dolara islamskih sukuk obveznica koje dospijevaju na naplatu u prosincu.

Dubai World se također obvezao na veću transparentnost. "Dubai World namjerava usvojiti politiku redovite komunikacije s javnošću i redovito će izvještavati o tijeku preustroja", stoji u priopćenju.

Nedovoljna transparentnost dodatno je zastrašila ulagače, potresene nakon prošlotjedne najave te tvrtke da će zatražiti šestomjesečni moratorij na podmirivanje financijskih obveza u visini 59 milijardi dolara.

Dužnosnici vlade emirata Dubai jasno su kazali da država nije spremna jamčiti za dugove tog posrnulog diva.

Analitičari ipak upozoravaju kako ta kompanija, iako pritisnuta problemima, posjeduje vrijednu imovinu koja bi joj mogla dati malo više prostora za disanje dok ne reprogramira obveze.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika